Elkezdődött a XXVI. Fejér Megyei KOR-TÁRS Ki-mit-tud?

2019.02.24. 14:20
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 24. (vasárnap)
Alkotók díjazása, kiállítás megnyitó, színpadi produkciók. Galéria 
 
 
 
 
 
Közel félszáz képző-, nép- és iparművészeti alkotásból nyílt kiállítás, és ezzel kezdetét vette a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud?  vasárnap A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok nyitotta meg, majd az alkotásokat zsűriző Baboth Dóra néprajzkutatóval és Schrenk Rita Anna képzőművésszel közösen adták át a különdíjakat, okleveleket és emléklapokat. 11 órától bemutatónappal folytatódott a regionális esemény, ahol az első napon 35 előadó lépett színpadra.


A hagyományoknak megfelelően kiállítás megnyitóval és díjkiosztóval kezdődött a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? A Szabadművelődés Házában vasárnap. Az idei évben képző-, ipar- és népművészeti kategóriában negyvenketten adtak be pályamunkát. A szakmai zsűri – Baboth Dóra néprajzkutató és Schrenk Rita Anna képzőművész – így közel 100 alkotást értékelt. Az ezeket bemutató tárlatot, amely március 31-ig látogatható, Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok nyitotta meg. 

„Idővel kénytelenek vagyunk belátni, hogy a test megöregszik, de a szellem frissességét szinte bármeddig megtarthatjuk, ha akarjuk.” - emelte ki. A ki-mit-tud? résztvevői pedig azon szerencsések közé tartoznak, akiken az idő nehezebben talál fogást. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés most és a jövőben is támogatja az intézményeken keresztül a nyugdíjasok bemutatkozását, hiszen az idősek frissessége, jó közérzete, a közösség minden tagjának egyformán fontos. A Szabadművelődés Házában kiállított alkotások mind-mind jelzik, hogy szellemi frissességben élik életüket a szépkorú alkotók.

Nehéz feladat volt választani és kiemelni az alkotások közül, ugyanis minden munkában van érték – mondta  Schrenk Rita. „Látom bennük a befektetett munkát, a hasznosan töltött időt és azt, hogy az alkotás öröme ad valami többletet.”  A köszöntőket és az értékelést követően 10 különdíjat, 29 oklevelet és 3 emléklapot  adták át az alkotóknak. A köszöntőket és az értékelést követően 10 különdíjat, 29 oklevelet és 3 emléklapot  adták át az alkotóknak.

A huszonhatodik ki-mit-tud? első bemutatónapja 11 órakor kezdődött. Március 3-án vasárnap 10 órától folytatódik a program, majd a bemutatók március 10-én zárulnak. A három nap során mintegy 110 produkciót láthat a közönség. A nyugdíjas egyéni és csoportos fellépők hangszeres, énekes, vers- és prózamondó, színjáték és tánc kategóriában lépnek színpadra. A bemutatónapokat követően a Bakonyi István, Varga Júlia, Bécsiné Krämer Ágnes alkotta háromfős zsűri választja ki a legjobb produkciókat, amelyeket a március 31-i, Vörösmarty Színházban rendezett gálán láthatnak majd az érdeklődők.

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.