Együtt báloztak a kézilabdázók és a kosarasok

2019.02.22. 23:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. ferbruár 22. (péntek)
 
 
 
Klubvezetők, edzők, sportolók, az Alba Fehérvár néven szereplő kézilabda- és kosárlabdacsapat sikereiért dolgozók és támogatóik részvételével rendezték meg az I. Alba Sport Estet a Hotel Magyar Király rendezvénytermében.

 

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott eseményen az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata és az Alba Fehérvár kosarasai, vezetői, dolgozói mellett számos szponzor vett részt. Köszöntő beszédet mondott a mindkét csapatot támogató város nevében Mészáros Attila alpolgármester.
"A lehetetlen nem tény, hanem vélemény... A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen nem létezik!" – idézte Mészáros Attila Muhammad Alit, emlékeztetve rá, hogy a két klub korábban számos kiváló eredménnyel bizonyította az ökölvívó legenda tézisét. Megköszönte a vezetőknek, edzőknek, játékosoknak, hogy hisznek ebben, és reményét fejezte ki, hogy újabb sikerek igazolják: nincs lehetetlen.

Balássi Imre, a két klub elnöke elmondta, tradicionális esemény létrehozása volt a cél. „A tisztelet, megbecsülés nagyon fontos pályán és azon kívül azok felé, akik segítenek minket. A sportolók burokban élnek, nem mindig tudják, hány embernek köszönhetik, hogy az egyesület működik. És a támogatók se tudják, milyen a sportolók élete. Most megismerhetik egymást, és ez elősegítheti ezt a megbecsülést” – mondta a Köfém SC és az Alba Regia SC (a két szakosztály anyaegyesületei) elnöke.

Az I. Alba Sport Esten a Főnix Rock and Roll táncosai tartottak bemutatót, akik a kosármeccseken is rendszeresen fellépnek. A fehérvári Lions of Suburbia együttes szolgáltatta a zenét, és szintén láthatták a vendégek a Free Spirit táncegyüttes műsorát. Az estély keretében adták át a 2018-as év legjobbjainak járó díjakat. Az internetes szavazás eredménye alapján Alessandra Nascimento és Pelczéder Orsolya lett az év kézlabdázója, Lóránt Péter pedig a legjobb kosaras.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
                             

Fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.