Nyílt nap a prevenció jegyében

2019.02.25. 15:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 25. (hétfő)
A „Kézenfogva” Klub Rákellenes Világnapi rendezvénye      Galéria
 
 
 
 
 
 
 
A Rákellenes Világnap alkalmából nyílt klubnapot tartott ma a „Kézenfogva” Onkológiai Klub. A nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódva a szervezők tanácsadással és önvizsgálati oktatással, felvilágosító előadásokkal várták a résztvevőket A Szabadművelődés Házában.

Az UICC (International Union Against Cancer) szervezésében 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A szervezők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen, melynek emlékére február 4-ét Rákellenes Világnapnak nyilvánították.

A világnap alkalmából a több mint negyed évszázada működő „Kézenfogva” Onkológiai Klub tartott nyílt napot az érdeklődőknek A Szabadművelődés Házában. A szervezet a daganatos betegségben szenvedők műtét és kezelések utáni rehabilitációjában vállal fő szerepet.

Habil Józsefné Terézia, a klub vezetője elmondta, jelenleg negyven főt számlál az egyesület. A klubtalálkozások alkalmával a lélekgondozás, beszélgetés, a napi problémák megoldása mellett fontos feladatuknak tartják a prevenciót. „Tévesen azt hiszik sokan, hogy mi csak a betegségünkről beszélgetünk itt hétfőnként. Pedig ez csak nagyon kis részét teszi ki a találkozóinknak. Diétás tanácsadástól a kemoterápiás kezeléseken szerzett tapasztalatokig sok mindenről szó esik köztünk, de uszodalátogatás, gyógynövényekről szóló előadás is szerepel a programjaink között, főleg preventív jelleggel. Szoros baráti kapcsolat alakult ki köztünk, olyanok vagyunk, mint egy nagy család.” – mondta el a klubvezető.

A Rákellenes Világnaphoz kapcsolódó nyílt napon a tagok emlővizsgálat-oktatást tartottak az érdeklődőknek, volt életvitel- és diétás tanácsadás, illetve vérnyomásmérés is. 15.00 órától pedig Pénzes Márta, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető gyógytornásza tartott előadást A fizioterápia jelentősége emlőműtét után – A karödéma elkerülése témában.

A „Kézenfogva” Onkológiai Klub minden héten hétfőn 15.00 órától tartja összejövetelét A Szabadművelődés Házában, ahol szívesen fogadják, várják és segítik a hozzájuk forduló betegeket, gyógyulókat és családtagokat egyaránt.

 

A prevenciós nyílt nap képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.