Az E.ON és Székesfehérvár együttműködésének újabb mérföldköve

2019.02.26. 11:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 26. (kedd)
Új e-töltőállomások a városban             Galéria
 
 
 
 

 
Az E.ON 5 új elektromos töltőállomást telepített Székesfehérvár forgalmas pontjaira, így egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az erre utazók. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a bővítéssel a főváros után Székesfehérváron elérhető a legtöbb elektromos töltőállomás hazánkban. A töltőállomások ünnepélyes átadásáról szóló sajtótájékoztatón Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester adtak tájékoztatást az együttműködésről.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az E.ON és Székesfehérvár környezettudatos és innovatív megoldásokra épülő együttműködése, 5 új helyszínen bárki számára elérhetőek az energiacég által telepített elektromos töltők a megyeszékhelyen. Ezek közül az Alba Regia Sportcsarnoknál elhelyezett egység egy villámtöltő, mellyel fél óra alatt 80%-osra tölthető fel egy elektromos autó akkumulátora. Az E.ON az állomások telepítésével is elektromos autózásra ösztönzi a várost és segíti a városlakókat a környezettudatos közlekedésben. A töltők használata ingyenes.

A fenntarthatóságért folytatott közös munka nem ma kezdődött, egy éve adta át Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja a város első elektromos autókból álló flottájának kulcsait Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének. Az E-flotta szolgáltatás keretében két elektromos autó és két kisteherautó segíti a városi intézmények munkatársainak napi tevékenységét. Korábban szintén a városban telepítette az energiavállalat az első e-töltőállomását, amelyet az E.ON székesfehérvári üzemének munkatársai teszteltek és használnak azóta is mindennapi munkájuk során.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a töltőállomások átadásán, a város előtt álló jelenlegi és jövőbeli kihívások kapcsán elmondta: „Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Székesfehérvár élhető és a fenntarthatóság jegyében fejlődő város legyen. Hálózatban szeretnénk megvalósítani a smart-fejlesztéseket, kiválasztva a városokra ömlő smart-megoldások erdejéből azt az öt-hét-nyolc területet, amely legjobban szolgálja Székesfehérvár előrelépését, és ezeket szisztematikusan összekapcsolva, a megfelelő partnerekkel kivitelezni. Ebben kiemelt helyen áll a környezettudatosság, közte az elektromos közlekedés, valamint az alternatív közlekedési módok feltételeinek biztosítása. Az elkövetkező évek egyik legnagyobb kihívása a közlekedésszervezés, amelyben smart-megoldásokat is bevezetünk. A telepített töltőállomások egy újabb lépést jelentenek a környezetünk megóvásáért tett közös munkában.” A polgármester kiemelte, szép teljesítmény, hogy a város közel húsz töltőjével elsők között szerepel a megyei jogú városok rangsorában, az e-töltők lefedettségi listáján.

Az E.ON céljai között szerepel, hogy univerzális e-mobilitás szolgáltatóként minél több hazai város és üzleti partner számára biztosítsa a jövő közlekedését jelentő elektromos autózás élményét és az ehhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat.” - hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja az átadón tartott beszédében. „Székesfehérvár egy élen járó, bátor partnerünk, egy olyan város, amely elkötelezetten él a technológiai fejlődés kínálta előnyökkel. Kívánom, hogy örömmel használják a város lakói a töltőket, és egyre többen élvezzék a csendes és zöld autózást.”

A székesfehérvári E.ON által telepített töltők helyszínei és típusai:

Circontrol AC töltők (4 db):

·        Horvát István utca 21. szám, az épület mögött

·        Mátyás király körút. 16. szám, az épület mögött

·        József Attila utca 7. szám

·        Rác utca 5531/56 hrsz.

DBT Villámtöltő (1 db):

·        Alba Regia Sportcsarnok parkolója

Az elektromos autók használatával jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. Az E.ON E-flotta szolgáltatása egyéb előnyöket is biztosít partnerei számára: az elektromos autók üzemeltetése olcsóbb, mint a hagyományos üzemanyaggal működőké, továbbá a gépkocsik igénybevételéért fizetett havi szolgáltatási díj tervezhetővé, kiszámíthatóvá teszi a gépkocsik fenntartásának költségeit. Emellett az elektromos autókkal ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani.

 

 

 

Az eseményen készült képek letöltetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: E.ON Hungária, Torma Kinga Regina (ÖKK)
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.