Kezdődnek a járdafelújítások és építések az 5. számú választókörzetben

2019.02.28. 15:23
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 28. (csütörtök) 
Tavasszal indulnak és augusztus 31-ig befejeződnek a munkák.   Galéria
 
 
 
 

Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdődnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be a tervezett munkálatokról.

Az egyik legnagyobb beruházás a Tóvárosi 53-58. szám között, majd ennek folytatásában lesz. Az első ütemben az épület melletti járdát, majd a második ütemben Balatoni út - Horváth István utcai körforgalomhoz csatlakozó szakaszt újítják fel. Összesen 487,5 négyzetméteren újul meg az aszfaltburkolat mintegy 14,5 millió forintból.

A Széchenyi utca 27-29. között az aszfaltburkolat bontása után új aszfaltos, illetve térköves burkolat és mellette új folyóka is készül 5 millió 400 ezer forint beruházással. A Széchenyi u. 39-43. között felújítják az épület melletti járdát és a lépcsőházakhoz kapcsolódó szakaszokat is, biztosítva az akadálymentes közlekedést, ez a munka mintegy 5 millió 800 ezer forintba fog kerülni.

A Halom utca páros oldalán új betonlapos járda épül 7 millió 400 ezer forintból, míg a Hosszúsétatér északi részén a páratlan oldalon újítják fel a járdát, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, a munka márciusban elkezdődhet. 

A munkaterületek átadását követően tavasszal kezdődnek és augusztus 31-ig befejeződnek a járdaépítések – közölte Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátette: bízik abban, hogy a régóta várt beruházások a lakók megelégedését, biztonságos közlekedését szolgálják és növelik a mindennapi komfortérzetet. A képviselő az építkezések kapcsán kéri, egyben köszöni a lakók megértését és türelmét.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.