Olvasni jó!

2019.02.28. 15:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 28. (csütörtök)
A sportolók is a könyvtárba járásra buzdítják a Fehérváriakat       Galéria
 
 
 
 

Az Alba Fehérvár kosárlabdázói és kézilabdázói beiratkoztak a Vörösmarty Mihály Könyvtárba. Lóránt Péter, Peringer Balázs, Temes Bernadett és Györkös Rebeka a könyvtár olvasást népszerűsítő kampánya kapcsán elmondták: a mai rohanó világban egyre szívesebben vesznek könyvet a kezükbe.
 
A Vörösmarty Mihály Könyvtár több részlegből, tagkönyvtárból és egy szakkönyvtárból álló hálózatként várja az olvasókat Székesfehérváron. A hagyományos könyvtári szolgáltatásokon kívül sok lehetőséget kínál az érdeklődőknek, mindezeket Székesfehérvár Önkormányzatának köszönhetően egy jelképes beiratkozási díjért: a diákok és a fehérvári lakosok idén is 100 forintért iratkozhatnak be a könyvtárba. Az Alba Fehérvár kosár- és kézilabdacsapatai a városi könyvtárral együttműködve szeretnék a fiatalokat nemcsak olvasásra, hanem könyvtárba járásra is ösztönözni, ezért jó példával elöl járva ma Temes Bernadett, Györkös Rebeka, Lóránt Péter és Peringer Balázs sportolók is csatlakoztak a könyvtárba beiratkozottak népes táborához.

„Olvasni jó!” – kezdte a kosarasok csapatkapitánya, Lóránt Péter, aki saját bevallása szerint még ahhoz a generációhoz tartozik, akiknek a könyvolvasás a mindennapos tevékenysége. „Azt gondolom, hogy a rohanó hétköznapokban jó lehetőséget adhat a könyvtárba való visszavonulás és az olvasás. Itt garantált az új ismeretek szerzése.” – tette hozzá a sportoló, aki elmondta, ő maga krimirajongó, sokat olvas Dan Browntól és az idegenbeli mérkőzésekre laptopja mellett mindig visz magával egy könyvet is.

Horváth Hella, a Vörösmarty Mihály Könyvtár sajtókapcsolati munkatársa elmondta, bár a könyvtárba járók száma emelkedett az elmúlt években, a mai akciójukkal a könyvtárba járásra szeretnék felhívni a figyelmet. „Megfigyelhető, hogy egyre több fiatal lett aktív könyvtárhasználó, amely a gyerekeknek szervezett tematikus programjainknak is köszönhető.” – emelte ki a VMK munkatársa.
 
A könyvtárban tett látogatás és beiratkozás után Temes Bernadett, az Alba Fehérvár KC sportolója megállapította: sokkal többet kellene olvasnia. Elmondta, hogy már el is felejtette, hogy milyen varázslatos hely a könyvtár. Kedvencei kapcsán természetesen a sportolókról szóló, inspiráló életrajzi könyveket emelte ki.
 
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.