Mától lehet jegyet váltani a IV. Székesfehérvári Székely Bálra

2019.03.01. 12:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 1. (péntek)
A jótékonysági est résztvevői a hazai és külhoni magyar gyermekeket támogatják
 
 
 

Mától lehet jegyet váltani a IV. Székesfehérvári Székely Bálra. „A Kárpát-medencei magyarság ünnepe” jótékonysági rendezvényt idén április 27-én, szombaton rendezik meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A jótékonysági bál kedvezményezettjei a székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek, mondta el a mai sajtótájékoztatón az esemény főszervezője Juhász László és Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka.


Negyedik alkalommal rendezik meg a Székely Bált, a Kárpát-medencei magyarság székesfehérvári ünnepét április 27-én. Az ízletes székely vacsorával egybekötött eseményre belépők és címkézhető támogatójegyek is vásárolhatóak mától, jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón a főszervező. Juhász László hozzátette, a Magyar Állandó Értekezlet döntése alapján a Magyar Kormány 2019-et a külhoni magyar gyerekek éveként hirdette meg. Ezt figyelembe véve, a bál bevételéből a székesfehérvári érettségi előtt álló diákoknak a következő tanévben, Trianon 100. évfordulóján kirándulást szerveznek majd Várpalotára, a Trianon Múzeumba, valamint erdélyi és kárpátaljai gyerekeknek ajánlják fel az összeget.  

Székesfehérvár városvezetése kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten segítse az anyaországtól elszakított honfitársainkat, és élővé tegye, ápolja a kapcsolatokat a külhoni magyarsággal.” - hangsúlyozta Deák Lajosné. A határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka jó példaként említett a 2018-as Koronázási Szertartásjátékot, amelyben az Önkormányzat, a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség együttműködésének köszönhetően több mint 60 vajdasági, partiumi és felvidéki fiatal játszott. Emlékeztetett: évek óta hagyomány, hogy a város tulajdonában lévő Velence-tavi Gyermek- és Ifjúsági Táborban nyaranta egy-egy turnusban csángó magyar gyerekek töltik idejüket, megismertetve népi kultúrájukat a helyi fiatalokkal. A Határtalanul programnak köszönhetően pedig többszáz székesfehérvári iskolás vett részt többek között erdélyi, felvidéki osztálykirándulásokon, amelyek jó lehetőséget adtak a magyar-magyar kapcsolatok építésére, a személyes kapcsolatok kialakítására, elmélyítésére. A jövőnk szempontjából ez különösen fontos, hiszen ez az egyik kulcsa a magyarság megmaradásának és gyarapodásának, tette hozzá a tanácsnok.

Juhász László, a bál alapítója és főszervezője köszönetét fejezte ki dr. Cser-Palkovics András polgármesternek a fővédnökség vállalásáért. Mint fogalmazott, januárban és februárban hagyományos, tradicionális bálok sorozatát rendezik Székesfehérváron, éppen ezért a Székely Bált a böjti időszakot követően, április 27-én tartják. A programról elmondta, a rendezvény műsorvezetője a Jászai Mari-díjas Kautzky Armand színművész lesz. A jótékonysági est során színvonalas zenei és táncos produkciókat láthat-hallhat a közönség hazai és határon túli fellépőkkel. A bálra 12.900 és 21.900 forint között több kategóriában válthatóak belépők, illetve szintén több árban lehet támogatójegyeket vásárolni. Az érdeklődők hétköznap 8.00-16.00 óra között kereshetik fel a VÁLASZ Egyesület Prohászka út 67. szám alatti irodáját.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.