Célegyenesben a felkészülés

2019.03.04. 11:52
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 4. (hétfő)
Bemutatkoztak a Fehérvár Enthroners új légiósai             Galéria
 
 
 
 
 
Március 23-án a Danube Dragons második csapata elleni osztrák bajnoki mérkőzéssel végre megkezdődik a székesfehérvári amerikai futball szezon, melyre jelenleg is gőzerővel készülnek a Koronázók. Pál Tibor Kornél klubelnök, Jim Ward vezetőedző és a csapat két új amerikai játékosa, Ryan Tuiasoa és Mike Wallace sajtótájékoztatón beszéltek a várakozásaikról. A hétfői eseményen részt vett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is.
 
A csapat az offseasonben fontos változáson ment keresztül, számos magyar válogatott játékos igazolt a koronázóvárosba, valamint a Takarodó úti létesítménynél elkészült a műfüves edzőpálya, ami jelentősen megkönnyíti a téli-tavaszi felkészülést és az edzéseket a csapat számára.
 
A szeptemberben érkezett Jim Ward vezetőedző elmondta, hogy komoly csapatépítésbe kezdett ősszel, aminek most kezd beérni a gyümölcse. Majdnem minden posztra két azonos képességű bevethető játékos áll a rendelkezésére, ez az egészséges versenyhelyzetet és rivalizálást hozhatja majd az öltözőn belül. Filozófiája szerint jó atlétának kell lenni ahhoz, hogy valaki jó futball játékkos legyen. „A szezon tekintetében a cél egy lehet csak, a győzelem, nemcsak fejben, hanem a pályán is!” – mondta. Március közepén lengyelországi edzőtáborba utazik a csapat, ahol lehetőség nyílik elvégezni az utolsó finomításokat is a bajnoki rajt előtt.

Pál Tibor Kornél klubelnök először a klubnál történt változásokról beszélt: elindították az U15-ös korosztályos képzést, amellyel már tíz éves kortól lehetősége nyílik a gyerekeknek megismerkedniük az amerikai futballal. A város és a szponzorok segítségével folyamatos a szakmai építkezés az Enthronersnél. A felnőtt csapatnál történt változások kapcsán az amerikai légiósokat emelte ki: Jebrai Regan és Tim McGee is visszatért a csapathoz, távozott viszont Antonio Roane és Eric Steffes, akik helyett új játékosokat kellett felkutatnia a menedzsmentnek. A csapathoz való csatlakozásuk óta az új légiósok mind emberileg, mind szakmailag beváltottak a hozzájuk főzött reményeket.
 
Running back pozícióba érkezett a legmagasabb egyetemi osztályból, az FBS-ből Ryan Tuiasoa, aki polinéz származású játékosként a festői Hawaii szigetén látta meg a napvilágot és a Hawaii Warriors egyetemi futballcsapatában nyújtott kiemelkedőt. A tavalyi évét a finn első osztályban töltötte, ahol a liga legjobb futója lett, 1200 yard feletti teljesítménnyel. Mike Wallace a FCS-s Abilene Christian Universityn játszott safety pozícióban, majd európai kalandját az olasz Anconában kezdte meg. Ezután egy évet Düsseldorfban, kettőt pedig Frankfurtban játszott, az európai szinten igen veretesnek számító német bajnokságban – innen érkezett Székesfehérvárra. Mindkét amerikai játékos a sajtótájékoztatón elmondta nagyon jól érzik magukat Székesfehérváron, rendkívül pozitívak az eddigi tapasztalataik, úgy a város és az életkörülmények, mind pedig a csapat, játékostársaik és a körülmények vonatkozásában.
 
A Fehérvár Enthroners csapatával szemben az elvárások természetesen nőttek az elmúlt évekhez képest, míg tavaly újoncként a tisztes helytállás, idén a magyar pontvadászat dobogós helye mellett az osztrák Divízió 3-as bajnoki cím az egyértelmű célja az egyesületnek.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester azt emelte ki, hogy ismét remek hangulatú meccseket láthatunk majd a First Fielden. „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján személy szerint minden megyei jogú városnak, különös tekintettel pedig Budapestnek szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy mekkora perspektíva van ebben a sportágban Európában és itt, Magyarországon is! Az emberek szeretik, szívesen látogatják a mérkőzéseket és sok ezren követik a sportot a televízió képernyője elől is. Azt hiszem, nagyobb figyelmet érdemelne ma már ez a sportág. Városvezetőként mindenkit csak biztatni tudok, hogy kövesse a magyar csapatok párharcait, és aki teheti, támogatóként álljon az amerikai futball mögé.” A polgármester ezután megköszönte a csapat eddigi munkáját és egyben köszöntötte az új tagokat a stábban.
 
A szezon március 23-án, a Danube Dragons második csapata elleni osztrák bajnoki mérkőzéssel kezdődik majd Székesfehérváron, amire jelenleg is gőzerővel készülnek a Koronázók.
 
 
 
 
 
A sajtótájékoztató képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.