Versenyképesség: fejleszteni és fenntartani a fejlődést

2019.03.07. 16:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 7. (szerda)
A BCE helyi campusán tartottak konferenciát. Galéria
 
 
 
 
Smart city fejlesztések, startup vállalkozások és versenyképesség – a legújabb trendekről tartottak előadást a témák elismert szakemberei a Versenyképesség és innováció Magyarországon című konferencián. A Corvinus Alba Karrier Klub által szervezett fórumon Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője és főközgazdásza a bank 330 pontból álló versenyképességi programját foglalta össze, majd Mészáros Attila alpolgármester azokat a fejlesztéseket vázolta fel, amelyekkel a város járul hozzá a versenyképesség fejlesztéséhez és fenntartásához. Versenyképesség és innováció Magyarországon
: a jövő trendjei a smart city fejlesztésekkel, a startup-ok világával és a vállalatok versenyképességével volt a ma rendezett konferencia témája a BCE Székesfehérvári Campusán.

A Corvinus Alba Karrier Klub által szervezett eseményen Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője és főközgazdásza tartotta a szakmai fórum nyitó előadását – a bank 330 pontból álló versenyképességi programját foglalta össze. Mit kell tennie Magyarországnak ahhoz, hogy 2030-ra utolérje Ausztriát gazdasági értelemben? Hogyan kell felzárkóznunk? Milyen stratégiát kell folytatnunk, milyen versenyképességi reformokra van szükség? – ezekre a kérdésekre adott választ egy dinamikusan fejlődő pálya felrajzolásával. Az előadó beszélt az MNB 12 fejezetre osztható versenyképességi programjáról, érintve például, hogy a különböző területeken – a kkv-szektorban, a felsőoktatásban, vagy a népesedéspolitikában – mire lenne szükség ahhoz, hogy a felzárkózási folyamat tartós maradhasson, és az uniós országokhoz képest legalább 2%-os növekedési többletet tudjunk fenntartani.

Mészáros Attila
alpolgármester köszöntőjében a diákszervezet szakmai szimpóziumát mérföldkőnek nevezte a város felsőoktatásában. „Ahhoz a versenyképességhez és annak fejlődéséhez, amit az elmúlt években Magyarország elért, ahhoz Székesfehérvár és a régió jelentős mértékben hozzájárul.” – fogalmazott, és a 18 milliárd forintot is meghaladó 2018-as helyi iparűzési adó apropóján a városnak és a vállalatoknak a magyar GDP-hez való komoly hozzájárulását hangsúlyozta. Székesfehérvár gazdaságának a versenyképességét illetően beszélt többek között a munkavállalók reaktiválódásának a fejlesztéséről, a vállalatokkal közösen felvállalt digitalizációs programról és az átképzésekről.

A fórumon ezt követően Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az e-business tantárgy oktatója és Vas György, a City Bank egykori menedzsere, a kisvállalkozások finanszírozása és pénzügyei tantárgy oktatója tartottak előadást.A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.