Szűrőnap a nőkért

2019.03.09. 11:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 9. (szombat)
 
 
 
Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot tartottak ma a Család- és Nővédelmi Központban. A felhívás azokat a 25-65 év közötti nőket szólította meg, akik nem járnak rendszeresen szűrésekre. A központban vércukor-, vérnyomás-, koleszterin- és csontsűrűség-mérést is végeztek az Önkormányzat és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében.


Ma már egy nőnek sem kellene méhnyakrákban meghalnia – ez a törekvés vezet bennünket a szűrőnapok megszervezésében, fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Hozzátette, hogy a hölgyek minden alkalommal nagyon várják a már hagyományos programot. Idén a korhatárt 65 éves korig emelték föl, hogy a 60 év fölötti aktív dolgozóknak is legyen lehetőségük jelentkezni.  

A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.