A Teleki nyerte a kosárlabda diákolimpia városi döntőjét

2019.03.11. 15:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 11. (hétfő) 
 
 
 
 
 
A fiú IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia városi döntőjében a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola és a Vasvári Pál Gimnázium csapata mérkőzött meg egymással. Végül kemény küzdelemben a Teleki 92-65-re nyert.  A mérkőzéssel idén is Bogár Pálra, az Alba Regia Építők legendás játékosára, edzőjére, Európa-bajnok kosárlabdázóra emlékeztek.


Bogár Pál negyvenszeres magyar válogatott volt, az 1952-es helsinki olimpián a nemzeti csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett, 1955-ben pedig a Népstadionban vezette győzelemre a magyar csapatot a Szovjetunió elleni Európa-bajnoki döntőben. Székesfehérváron élt és dolgozott, edzőként is szolgálta az Alba Regia Építőket.

Az egykori sportolóról elnevezett IV. korcsoportos diákolimpiai döntő résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az Alba Regia Sportcsarnokban. A döntő, immár ötödik éve, méltó tisztelgés az 1955-ös Európa-bajnok magyar válogatott csapatkapitánya, a fehérvári Bogár Pál emléke előtt. Székesfehérváron a kosárlabda a legnépszerűbb sportágak között van, hagyományai és eredményei is köteleznek, ezért öröm látni, hogy a fiatalok között is sok a tehetség – hangsúlyozta az alpolgármester. Példaértékűnek nevezte a városi diákolimpiát, amelyben évente több ezer gyermek vesz részt, valamint megköszönte a szervezők és a pedagógusok szakmai munkáját.

A városi döntőbe ezúttal a Teleki és a Vasvári csapata jutott, akik a diáktársak lelkes szurkolása közepette kezdték a döntőt. A Teleki végig fölényben játszott. A szünetben negyven ponttal vezetett, de a Vasvári csapata sem hagyta magát, keményen küzdöttek, 27 pontra csökkentve a különbséget. A mérkőzés végeredménye így 92-65 lett.

A IV. korcsoportos városi diákolimpia győztese tehát a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Ruff Patrik, Darabont Bálint, Szabó Huba, Bankó Balázs, Maár Levente, Simon Benedek, Valicsek Donát, Finy Ágoston, Finy Barnabás, Márton Botond, Katona Balázs, Kardos Krisztián, felkészítő: Mányoki Rita) csapata lett. Második a Vasvári Pál Gimnázium (Botos Bence, Fekete Bertalan, Kollár Gergely, Horváth Attila, Morvay Vince, Máthé Barnabás, Hudák Gergely, Fülöp András, Szalczgruber Ádám, Prókai Mátyás, Magda György, Kégl Noel, felkészítő: Kovács Tímea).

A döntő utáni eredményhirdetésen az érmeket Mészáros Attila alpolgármester, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa adta át.

A döntő mérkőzésen készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.