Vetélkedő a Múminokkal, Joulupukkival és Kemivel

2019.03.13. 08:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. március 12. (kedd)
A Finnbarátok Köre a Kalevala-napot ünnepelte. Galéria
 
 
 
Az öt éves SAMPO Finnbarátok Köre rendhagyó módon ünnepelte a Kalevala-napot: vetélkedőt rendeztek gyerekeknek a Tóvárosi Általános Iskolában. Megjelentek a finn kultúra jellemző alakjai, mint a kedves Múminok, Jolupukki, és voltak feladványok a testvérvárossal, a nyelvvel és a Kalevalával kapcsolatban is. 


Gyerekekkel ünnepelte idén a Kalevala-napot a SAMPO Finnbarátok Köre: a Tóvárosi Általános Iskolában rendeztek vetélkedőt az északi ország kultúrájáról, természetföldrajzáról.

„Amikor öt évvel ezelőtt megalakult a baráti kör, a legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy minél szélesebb körben megismertessük az emberekkel Finnországot, a finn kultúrát. Ezenkívül pedig az, hogy a programjainkba vonjuk be a gyerekeket is – ma mindkettő megvalósul ezen a vetélkedőn.” – fogalmazott Prépost Károlyné egyesületi elnök. 

A tóvárosi diákok hét négyfős csapattal álltak oda, hogy a Finnországról szóló vetélkedő feladatait megoldják. A kérdések és témák közül nem hiányozhatott egy testvérvárosi Kemi-puzzle, Joulupukki és a csupaszív Múminok mesefigurái, ezenkívül nyelvi leleményességről és a Kalevala című eposzról szóló feladványok is kerültek a gyerekek elé.

A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                       

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Tóvárosi Általános Iskola és SAMPO Finnbarátok Köre
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.