Háromszeres fiú tornaverseny volt a Vasváriban

2019.04.01. 17:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 1. (hétfő)
Schermann Ede emléke előtt tisztelegtek      Galéria
 
 
 
 
Hagyományosan a Vasvári Pál Gimnáziumban rendezték meg a középfokú városi iskolák számára a Schermann Ede testnevelő tanárról és edzőről elnevezett háromszeres fiú tornaversenyt. A sportág népszerűsítésére megszervezett megmérettetésen az öt benevezett iskola tornászait – akik talajon, szekrényen és gyűrűn vagy korláton mutatták be tudásukat – Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.
 
Székesfehérvár középiskolái méltóképpen őrzik Schermann Ede neves testnevelő tanár, torna szakedző, az Építők torna szakosztály alapítójának nevét, aki számos versenyzőt és olimpikont nevelt ki pályafutása alatt. Ede tanár úrról, aki egész életében a Ciszterci Szent István Gimnáziumban nevelte az ifjúságot a sport, különös tekintettel a tornasportág szeretetére, a városi középiskolások számára szervezett, háromszeres versenyt neveztek el. Az eseményen hagyományosan a városi középiskolások tornászcsapatai indulhatnak, csapatonként egy fő 13. évfolyamos tanulóval. A verseny gyakorlatanyagait a Diákolimpia „B” kategória gyakorlatai alapján állítják össze.
 
A lányok versenyét idén március végén nagy pontfölénnyel a vasvárisok nyerték, a fiúk ma mérhették össze erejüket. A verseny kezdetén a sportolókat, illetve Schermann Ede fiát, Schermann László nyugdíjazott testnevelő tanárt Horváth József mint házigazda, a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték és kívántak a tornászoknak sérülésmentes és eredményes versenyt.
 
A verseny lebonyolításáról a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Kodolányi János Szakgimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Vasvári Pál Gimnázium kiválóságait a verseny részleteiről, a lebonyolításról és a sorsolás eredményéről Borostyán Lajos, a versenybíróság elnöke és Schermann László tájékoztatták, továbbá hívták meg a fiúkat az április 9-én, kedden megrendezésre kerülő megyei tornászversenyen való részvételre.
 
 
 
 
 
A versenyen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.