BCE-s terepgyakorlat volt a Sóstón

2019.04.02. 12:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 2. (kedd)
Regionális és környezeti gazdaságtan szakos hallgatók ismerkedtek a rehabilitációs programmal. Galéria
 
 
 
 
Regionális és környezeti gazdaságtan szakos hallgatók vettek részt terepgyakorlaton a Sóstón. A BCE-s fiataloknak Mészáros Attila alpolgármester mutatta be a teljes városrészt érintő rehabilitációs program során elvégzett rekonstrukciós munkákat, majd Csete Gábor környezetvédelmi felelős adott elő a tanösvény diverzitásáról. 


A Sóstón vettek részt terepgyakorlaton a BCE regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakos hallgatói.

Mészáros Attila
alpolgármester a Látogatóközpontban beszélt a természetvédelmi területen elvégzett rekonstrukciós munkákról: az egy teljes városrészt érintő rehabilitációs program kapcsán részletesen bemutatta a 218 hektáros, Székesfehérvár „zöld szíveként” ismert terület a vízszennyeződés, a feliszapolódás okozta problémák megoldását, a vízrendezés és -pótlás módjait, a tájépítészeti koncepciót és a megvalósítást; kitért továbbá a rehabilitációhoz kapcsolódó Csónakázó-tó felújításának paramétereire is.  A következő beruházások közül az alpolgármester beszélt az MVP keretében megvalósuló „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programról, amely komoly erdősítési fejlesztést jelent majd az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

A Városgondnokság környezetvédelmi felelőse, Csete Gábor a terület diverzitásáról, a zöldfelület-gazdálkodás feladatairól, illetve a város környezetvédelmi programjáról adott elő, majd a tanösvényen körbekalauzolta a fiatalokat.


A Látogatóközpontban készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Bácskai Gergely
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.