Új kutyafuttatót adtak át a Béla út mellett

2019.04.02. 15:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 2. (kedd) 
Fehérváron először agility eszközökkel is felszerelték a területet.     Galéria  
 
 
 
 
 
Átadták a Béla út melletti zöldterületen kialakított új, 750 négyzetméteres, agility eszközökkel felszerelt kutyafuttatót. A beruházást örömmel fogadták a kutyatulajdonosok, akik kedvenceikkel együtt biztonságos körülmények között tölthetik itt a szabadidejüket.

A kutyafuttatót egy 30X25 méteres füves terület bekerítésével alakították ki a Béla úti temető és a közeli iparterület között. Székesfehérváron ez az első olyan, önkormányzati beruházású kutyás terület, ahol agility akadályok – palló, lyukas fal és szlalompálya – szolgálják az állatok játékos tanítását, mozgását.

A kutyatartás, a sétáltatás szabályai – a paneles városrészekhez hasonlóan – a családi házas övezetekben is érvényesek, vagyis a gazdák az utcán nem engedhetik szabadon a kedvenceiket. Régi kívánság és igény volt a biztonságos, zárt futtató kialakítása, ahol a kutyák kedvükre szabadon mozoghatnak, futkározhatnak – hangsúlyozta Östör Annamária önkormányzati képviselő.
Hozzátette: a Béla úti temetőnél és annak parkolójában működő térfigyelő kamerákkal elérik a kutyafuttató területét is, ami növeli a biztonságot. Erre azért van szükség, mert megdöbbentő módon vannak olyan személyek, akik a kutyafuttatókban igyekeznek megmérgezni az állatokat. A képviselő arra intett, hogy ezt senki ne tegye, mert a kutyák az ember legjobb barátai, társaságot biztosítanak, védenek, őriznek minket. A gyerekek is imádják a kutyákat, és megtanítható velük a felelősségvállalás.

Vadász-Király Edit
, a Székesfehérvári Kegyeleti Központ vezetője arról beszélt, hogy a Béla úti temetőbe kutyát nem lehet bevinni, kivéve a vakvezető ebeket.

Szekeresné Kovács Ildikó, a Városgondnokság városkarbantartási vezetője hozzátette: a többi önkormányzati beruházású kutyafuttatóhoz hasonlóan a Béla útit is a Városgondnokság munkatársai kivitelezték. Az agility eszközök igen népszerűek, van rájuk igény, így elképzelhető, hogy az eddig elkészült futtatókba is elhelyeznek ilyen játékokat.
 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

  

–        Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.