Húsvéti adománygyűjtés indul az Öreghegyi Közösségi Házban

2019.04.03. 11:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 3. (szerda)
Játékot, könyveket, háztartási eszközöket, tartós élelmiszert is szívesen fogadnak
 
 
 
 
 
 
A hagyományoknak megfelelően idén is meghirdeti a húsvét előtti adománygyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház. A segítő szándékúak április 8-12. között tartós élelmiszerrel, gyermekjátékokkal, gyermekkönyvekkel, háztartási eszközökkel és műszaki cikkekkel, valamint „cipősdoboz” ajándékcsomaggal szerezhetnek örömet a rászorulóknak. A húsvéti akcióról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója, valamint Szonthagné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) képviselője tartott tájékoztatót.


Idén is várják a húsvéti adományokat április 8-12. között az Öreghegyi Közösségi Házban. Östör Annamária, a 12. számú választókörzet önkormányzati képviselője örömmel beszélt a korábbi akciók pozitív tapasztalatairól, hiszen az öreghegyiek körében már hagyománya van a gyűjtésnek. A szerdai sajtótájékoztatón elmondta, olyan tárgyakat várnak, amelyek valóban hasznosak lehetnek, és igazán ajándékot jelentenek a rászorulóknak. Hozzátette, az öreghegyiek az elmúlt években is nagyon adakozóak voltak, és sok szép használati tárgyat, illetve tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulóknak, de a város szinte valamennyi részéből érkeztek felajánlások.

Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, hogy idén a felajánlásokat a Szegényeket Támogató Alapítvány fogadja. Az adományokat április 8-12. között várják az Öreghegyi Közösségi Házban 8 és 18 óra között.

A SZETA irodavezetője, Szontaghné Kovács Erika kiemelte, az év minden napján fontos, de az ünnepek előtt kiemelten az, hogy odafigyeljünk a rászorulókra. Minden család szeretne ünnepi hangulatot teremteni, a legkisebbeknek örömet okozni. Ehhez az adományozók is nagyban hozzájárulhatnak, ha olyan játékot, könyvet hoznak, amelyeket maguk is jó szívvel használnának. A tartós élelmiszer kapcsán hozzátette, az ünnepi időszakban a sütéshez való dolgokat várnák a legszívesebben a családok.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.