Befejeződött a Zombori út felújítása

2019.04.05. 11:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 5. (péntek)
 
 
 
 
 

Befejeződtek a Zombori út közmű-rekonstrukciós és útburkolat-felújítási munkái. A mai műszaki átadáson dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a beruházásról.


Ismét teljes szélességében járható a Zombori út. A közmű-rekonstrukciós és útburkolat-felújítási munkák befejeztével a mai műszaki átadás-átvételi eljárással lezárultak a munkák. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő kiemelte, mind az útburkolat, mind a járdák felújításával az itt élők régi kérését sikerült teljesíteni. A Zombori úton igen nagy a forgalom, hiszen az itt élők mellett az óvodába és a munkahelyekre érkezők is használják, az új útburkolat autósnak és gyalogosnak egyaránt biztonságos közlekedést biztosít. A képviselő hozzátette, ebben az évben a Köfém lakótelepen teljesen megújulnak a járdák és a játszótér melletti sétány is.

A Zombori úton elvégzett munkálatokról a generál kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. építésvezetője, Balogh Péter elmondta, a felújítás során 740 m szennyvízcsatorna és összesen 913 m csapadékcsatorna 50 db víznyelő és 22 db tisztító akna épült át. Az útépítési munkák során az elfagyott, megsüllyedt kiemelt útszegélyt is kicserélték 2980 m hosszon. 6713 m² új aszfalt kopóréteget építettek, a deformálódott burkolatot kiegyenlítették, az elégtelen teherbírású részeken teljes pályaszerkezet csere történt.

Megújultak a járdák is. A Ráchegy felőli oldalon 1306 négyzetméteren térkő burkolattal, míg a lakótelep felőli oldalon 1239 m2 felületen aszfalt kopóréteggel épült újjá. Az út csapadékcsatorna és vízvezeték felújításának együttes összege meghaladta a 443 millió forintot.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi a további munkálatokról elmondta, ebben az évben a Köfém lakótelepen teljesen megújulnak a járdák és a játszótér melletti sétány is.

A műszaki átadáson készült fotók letölthetők a Galériából.


    
fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.