Aki keres, talál! - Ötödször rendezett állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap

2019.04.08. 13:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 8. (hétfő) 
Kkv-k, multik és állami munkaadók is elhozták a kínálatukat.     Galéria
 
 
 
 
 
Aki keres, talál! mottóval rendezik meg a Fejér Megyei Hírlap ötödik állásbörzéjét, amely egész nap zajlik az MKOSZ Edzőközpontban. Harmincnál is több kiállító – köztük kis- és közepes vállalkozások, multicégek, fegyveres és rendvédelmi szervek – mutatják be kínálatukat. Magasan képzett munkaerőt igénylő és végzettséghez nem kötött pozíciókra egyaránt keresnek munkavállalókat, a karriersarokban pedig álláskeresési tanácsadás zajlik – hangzott el a megnyitón.

Az állásbörzére 35 kiállító – főként Székesfehérváron működő kis- és középvállalkozás és multinacionális cég – hozta el ajánlatait, de ott van a kiállítók között a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a honvédség is. Szakképesítéshez, konkrét végzettséghez nem kötött munkakörök, illetve magasan kvalifikált munkaerőt igénylő állások egyaránt betöltésre várnak, emellett a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a szakmaváltásra, a képzésre, az átképzésre, a nyelvoktatásra, mellyel a munkavállalók tovább növelhetik elhelyezkedési esélyüket. A házigazda MediaWorks Hungary Zrt. részéről egy karriersarok is rendelkezésre áll, ahol az önéletrajz-készítéssel és az állásinterjún történő sikeres szerepléssel kapcsolatban kapnak tanácsokat az érdeklődők.

Az ország legnagyobb lapkiadó vállalata, a MédiaWorks nevében Borsos Dávid megyei értékesítési vezető üdvözölte a megjelenteket a megnyitón. Visszaemlékezésében elmondta, hogy 2010-ben még túlkínálat volt a munkaerő tekintetében, akkor a munkaadók könnyen találtak megfelelő számú és szakképzettségű alkalmazottat. A kedvező gazdasági teljesítménynek köszönhetően mára megfordult a folyamat, ma a munkaadóknak okoz gondot a minden tekintetben alkalmas munkaerő megtalálása. A folyamatot a lapkiadó cég is érzékelte, amikor 2013-14-től egyre több álláshirdetés jelent meg – gyakran ismétlődő jelleggel – a napilapjaiban és az online felületein. Ez a jelenség adta meg az alapot az állásbörzék megszervezéséhez 2017 tavaszától.

Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke modern kori agorának nevezte az állásbörzét, amely segíthet a kereslet és a kínálat találkozásában, a munkaadók és a munkavállalók egymásra találásában.

Székesfehérváron, az ország és Közép-Európa egyik legnagyobb gazdasági erőcentrumában nagyon fontos, hogy a munkaadók és a munkavállalók érdekei találkozzanak egymással. A mai nap erről szól! – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester. Köszönetét fejezte ki a Fejér Megyei Hírlapnak a börze megrendezéséért. Mint mondta, a programra nagy szükség van, mert ma már nem a munkahelyekért, hanem a munkavállalókért zajlik a verseny. Székesfehérvár Önkormányzatának feladata, hogy segítsége ezt a folyamatot a felsőoktatás fejlesztésével, bővítésével, a vállalatoknak fontos szakok indításával és gyakorlatorientált szakképzések szervezésével.

A Fejér Megyei Hírlap állásbörzéje ma 17.00 óráig várja az érdeklődőket a Ligetsoron, a Best Western Plus Lakeside Hotel – MKOSZ Edzőközpontban.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 
 

–   Vége

Szöveg: Havasi Tímea 

Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.