Továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa!

2019.04.09. 13:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 9. (kedd)
Szeptembertől is több alap- és mesterszak akár duális képzésben is elérhető       Galéria
 
 
 
 
 
Sajtótájékoztató keretében számolt be dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Mészáros Attila alpolgármester a 2019-es felsőoktatási jelentkezések adatairól és a Corvinus töretlen népszerűségéről.
 
Idén szeptemberben indítja negyedik évfolyamát a Corvinus Egyetem a Székesfehérvári Campusán, amely évről-évre egyre több hallgatót vonz ide vagy éppen tart a városban. A gyakorlat-orientált, minőségi oktatást és családias légkört biztosító intézményben ebben az évben is 3 alapszak és 3 mesterszak közül választhattak a leendő diákok, melyek duális képzési formában is választhatók.
 
Már elérhetők a 2019. február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, amelyről a Corvinus tekintetében dr. András Krisztina rektori megbízott beszélt. Elmondta, hogy az egyetem egésze tekintetében, a tavalyi adatokhoz képest 3%-os növekedés figyelhető meg az első helyes megjelöléseknél. „Ha megnézzük a top 10 felsőoktatási szakot, elmondható, hogy a Corvinus ebből 5 szakot meghirdet, a fehérvári campuson pedig 3 elérhető: gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, illetve turizmus és vendéglátás. A városi campus számai tekintetében töretlen az egyetem népszerűsége. A következő oktatási évben is a tavalyihoz hasonló létszámmal számolhatunk, kiemelkedő azonban a mesterszakra jelentkezett hallgatók száma például a városban egyedülálló sportközgazdász képzésben.” – kezdte a rektori megbízott, aki kiemelte a mesterszakos hallgatók képzéséért nemzetközileg is nagy verseny van.
 
A Székesfehérvári Campus az elkövetkező években is duális képzési központ kíván maradni. „A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának fő törekvése, hogy a város és a térség szellemi központjaként működjön, aktív legyen a társadalmi felelőségvállalásban, valamint harmadik missziós tevékenységekben. Fiatal, fejlődésben lévő campusként ősszel adjuk át „B” épületünket, mely Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósulhat meg, és jól példázza azt, hogy a város és az egyetem is konstruktív és hosszú távú közös munkát végez.” – tette hozzá dr. András Krisztina.
 
Továbbra is komoly céljai vannak a városnak a helyben kínált felsőoktatási képzések tekintetében, ezért is döntöttek a szorosabb együttműködés mellett az Óbudai Egyetemmel, a Kodolányi János Egyemmel és a Corvinus Egyetemmel is – kezdte tájékoztatóját Mészáros Attila alpolgármester. „Megtisztelő, hogy az ország legjobb gazdaságtudományi egyeteme a városban alakított campust, és képezi a gazdasági szakembereket. A város elsődleges érdekei között van, hogy komoly tudásbázist biztosító, a kutatás-fejlesztésben aktívan résztvevő egyetemi partnerei legyenek, aki ki tudják szolgálni a helyi ipar humánerőforrás-szükségletét. A számokat látva éppen ezért örömteli, hogy tovább tud folytatódni az a nagyütemű fejlődés, amely megkezdődött az évek során.” – emelte ki az alpolgármester. Mint elmondta, a következő évek fő kérdése a kollégiumi férőhelyek száma lesz.
 
Az alpolgármester ismertette a városban működő felsőoktatási intézményekbe nappali, levelező és távoktatási képzésekre jelentkezettek számát is: összesen 1976 jelentkezés érkezett a székesfehérvári egyetemekre, amelyből 615-en első helyre tették azokat – ez több mint 5%-os bővülést mutat.
 
A városban elérhető duális helyek száma már több mint 300, amelyre még május végéig lehet jelentkezni. A jelentkezés megkönnyítésére és a duális partnerek bemutatására áprilisban duális napra várja majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (április 17.) és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (április 15.) is az érdeklődőket.
 
 
 
 
 
A sajtótájékoztatón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.