Néptánc, gyerekjóga és vadmadarak

2019.04.09. 15:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 9. (kedd)
Izgalmas hetük van a Belvárosi ovisoknak. Galéria
 
 
Testi, lelki egészség, természetvédelem, újrahasznosítás – ezek a fő témái a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában zajló egészséghétnek. Hétfőn néptánccal kezdtek, ma újrahasznosítottak és a sólymokkal ismerkedhettek testközelből a kis ovisok, de lesz még gyerekjóga, gyümölcsnyárs-készítés és kirándulás is a héten.
 
 
 
Ritkán pihen egy sólyom az óvoda ablakán, de kedden délelőtt jónéhány percre odaköltözött Kisteleki Gergely egyik madara, miközben solymász gazdája a kis ovisoknak mesélt a vadmadarakról. A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában egész héten különleges programokkal készülnek. Az egészséghét keretében volt már közös néptánc-foglalkozás, kidobásra ítélt tárgyakat hasznosítottak újra, de lesz még gyerekjóga, gyümölcsnyárs-készítés és a hetet lezáró izgalmas kirándulás is.
 
„Próbáljuk tágítani a kört, így a testünk, lelkünk egészsége mellett megjelenik a természetvédelem, a környezetvédelem és az újrahasznosítás is." - mondta el a sokszínűségről Zelenák Adrienn intézményvezető. Így kerültek az egészséghétre a sólymok is, akiket pár centi távolságból figyelhettek meg a kis ovisok. Hogy otthon is folytathassák az egészséghét programjait, a nap végén minden óvodás az aznapi témához kapcsolódó kis füzetkét vihet haza.
 
A solymászbemutatón készült képek letölthetők a galériából.
 
 
 
 
 
Fotó és szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.