Ady-versek és -rítus a magyar költészet napja alkalmából

2019.04.10. 10:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 10. (szerda)
Pénteken este a Városházán. 
 
 
 
Ady-összeállítással tiszteleg a város a magyar költészet napja előtt. Sorsunk a dalban – Ady-rítus címmel a Medve Színpad egy mozgással, élő zenével és megannyi verssel megkomponált misztériumjátékra várja a közönséget pénteken este a Városháza Dísztermében. Sorsunk a dalban – Ady-rítus
címmel tart egy mozgással, élő zenével komponált színházi előadást a Medve Színpad Székesfehérváron. 

A Szabadművelődés Háza szervezi a város magyar költészet napi rendezvényét: Kiss Dorottya intézményigazgató elmondta, hogy a Színpad már többször bemutatkozott a város irodalomkedvelő közönsége előtt. Az Ady Endréhez kapcsolódó esttel egyben a költő halálának a 100. évfordulójára is emlékeznek.

„Nem hagyományos színházi előadásról van szó: a kísérleti színház által előadott szakrális misztériumjátékban színészek és zenészek is közreműködnek. Verseket mondanak, megzenésített verseket énekelnek: a hagyományokhoz visszanyúló, az Ady-életművet jól ismerő rítust látunk majd.” – fogalmazott Kiss Dorottya. A rendezvényen Kántor Zsuzsanna, Bánfi Kata, Válóczy Elek színművészek lépnek fel, zongorán közreműködik Borzsák Réka, hegedűn Prokopius Andrea. Az előadáson Debussy, Brahms és Mozart dallamai is felcsendülnek. A produkció zenei vezetője Rossa László, a rendező Halmy György.

Az érdeklődő közönséget április 12-én, pénteken 19 órakor várják a Városháza Dísztermébe, a belépés ingyenes.

Szöveg: Fraller Ildikó

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.