Az ország legjobb vízügyes diákjai érkeztek Székesfehérvárra

2019.04.10. 15:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 10. (szerda)
A Bugátban rendezik a vízügyi OSZTV-t Galéria
 
Barcsról, Szolnokról, Szegedről, Nyíregyházáról, Mezőtúrról, Békéscsabáról érkeztek diákok a Vízügyi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjére. Három napig a Bugát Pál Szakgimnázium ad otthont a versenynek, ahol két szakmában – vízgazdálkodó technikus, vízügyi technikus – mérik össze tudásukat a tanulók. A megnyitót követően ma a szóbeli, holnap a gyakorlati feladatok várják a diákokat. Az eredményhirdetésre pénteken kerül sor.
 
 
 
23 vízügyi területen tanuló középiskolás méri össze tudását a következő két napban Székesfehérváron. Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét idén a Bugát Pál Szakgimnáziumban rendezik. A verseny háromnapos: első nap szóbeli, második nap gyakorlati, vízkárelhárítási, gépészeti és mérési feladatok várják a diákokat. A harmadik napon az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul a program. A vízügyi ágazaton belül két szakmában – vízgazdálkodó technikus, vízügyi technikus – mérik össze tudásukat a tanulók. Szerdán a versenyzők a vízügyi szakma és a házigazda város képviselői jelenlétében a Hiemer-házban tartották az OSZTV ünnepélyes megnyitóját.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében a szakképzés fontosságát emelte ki. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a víz védelme napjaink és a következő évtizedek egyik fontos kihívása, ami nem teljesíthető gondoskodó szakemberek nélkül. Mint mondta, a verseny egyúttal misszió is, a diákok amellett, hogy összemérik szaktudásukat, azt is megmutatják, hogy a víz – akár környezetvédelmi szempontból, akár közszolgáltatásként gondolunk rá – mennyire összetett szaktudást igénylő, nélkülözhetetlen terület.
 
„Stratégiai fontosságú szakmát választottak maguknak." - köszöntötte a OSZTV-re érkező tanulókat Motikáné Tóth Éva, a versenynek otthont adó Bugát Pál Szakgimnázium igazgatója. Mint mondta, a vízgazdálkodás kiemelt jelentőségű terület, és a most itt versengő diákok lesznek azok, akik a jövőben ellátják az ehhez kapcsolódó feladatokat.
 
„A Székesfehérváron ebben a tanévben elindított vízgazdálkodási technikus képzést szerettük volna támogatni azzal, hogy itt rendezzük meg az OSZTV-t.” - mondta el Rakaczky István, a Viziterv Environ Kft. képzési vezetője. Hozzátette, hogy a képzési terület 5 éve rendez önállóan versenyeket, és ez alatt az idő alatt ez az első alkalom, hogy a Dunántúlon tartják a döntőt.
 
A megnyitón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.