70 éve a város szolgálatában

2019.04.10. 20:35
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 10. (szerda)
A Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője. Galéria
 
 
 
 
 
 

A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia történész és Szauter Ákos vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében.

Székesfehérvár egyik legfontosabb közszolgáltatója, a Széphő Zrt. jogelődje, a Kerületi Ingatlan Központ Székesfehérvári Kirendeltsége 1949. április 15-én állami vállalatként kezdte meg működését. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével. A cég ma több mint 21500 háztartás számára biztosítja a fűtést és a melegvízellátást.

„Székesfehérvár XX. századi fejlesztési korszakai a közművesítés szempontjából” címmel dr. Demeter Zsófia tartott előadást szerdán este a Városháza Dísztermében. A történész szólt az 1930-as évek nagyütemű infrastrukturális fejlesztéseiről, a városrendezési tervekről. Mint mondta, a két világháború közötti időszakban tündérkirálynőként aposztrofált, újjáépített városban a korban modernnek számító fejlesztés valósult meg. Ennek egyik eleme volt a Közmű Vállalat alapítása. A nagyipari beruházások alapját jelentő energiaellátás biztosítása miatt is fontos volt, hogy a közműszolgáltatás a város tulajdonában legyen. A történész szólt az első távhővezeték megépítéséről, amelyet a Királysori központtól az Árpád-fürdőig és a tanácsházáig fektettek le. A háború utáni időszak az újrakezdésről szólt, az energiaszolgáltatás helyreállítását követően a távhőszolgáltatás és az energiaellátás mellett a folyamatosan épülő társasházak kezelése és a bérlemények fenntartása is a feladatok között szerepelt.

Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója előadásában szólt arról, hogy a jelen mindennapjainak legfontosabb feladata a magas színvonalú, megbízható szolgáltatás. “Az egyik legbiztosabb mérőszáma a szolgáltatás minőségének, ha észrevétlenek tudunk maradni. Olyan tevékenységet végzünk, amit a lakók, fogyasztók jellemzően akkor vesznek észre, ha valami gond adódik.” Az idei év  legnagyobb feladatának nevezte a 2016-ban megkezdett, a Királysori telephely kapacitásának kitelepítését megcélzó projectet. A Királysor kapcsán megemlítette, hogy azt a gépet, amelyet a Közmű Vállalat egykori igazgatójaként nagyapja, Szauter Rezső elindított, a több évtizedes szolgálat után ő, vagyis az unoka állította le a Széphő vezetőjeként.
A társasházkezelési tevékenységet az elmúlt években újragondolták, ennek köszönhetően komplex, megbízható és minőségi szolgáltatást tudnak nyújtani. Szauter Ákos elmondta: távhő van, volt és lesz. “Ebből a volt és a van biztos, a lesz az én vízióm. Meggyőződésem, hogy a távhő az egyik legkorszerűbb, legkényelmesebb, legkörnyezetbarátabb és legbiztonságosabb közszolgáltatási mód, és ezért még sokáig fent fog maradni.” - zárta gondolatait a vezérigazgató a szerdai fórumon, amelyet a székesfehérvári közszolgáltató cég megalapításának 70. évfordulója alkalmából szerveztek. 

Az előadáson készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.