A döntő, ahol mindenki győztes

2019.04.11. 17:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 11. (csütörtök)
17. ARAK AKTIV          Galéria 
 
 
 
 
 
 
 
Ma tartotta az Alba Regia Atlétikai Klub a 17. ARAK AKTIV kihívás döntőjét, ahol tíz fehérvári általános iskola 1-4. osztályos tanulóinak válogatottjai mérték össze tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat. Az atletikus sportvetélkedőről mindenki győztesen térhetett haza: a mozgás örömével és egy fényesen csillogó éremmel gazdagodtak a nebulók.
 
10. éve mozgatja meg az ARAK AKTIV versenysorozat a fehérvári általános iskolák diákjait. Idén 10 iskola több mint 1000 diákja vett részt az iskolai fordulókban, ahol hagyományosan egymás ellen versenyeztek az évfolyamok osztályai. Az AKTIV program alapjai és gyakorlatai nem változtak sokat a kezdetek óta: ma is az osztályok versenye, és az őket biztató osztálytársak jelentik az ARAK-versenysorozat kulcsát. A játékos atlétikai alapmozgásokból összeállított versenyszámok még mindig garantálják az izgalmakat.
 
Ez az izgalom hatotta ma is át az Alba Regia Sportcsarnok lelátóját, gyerekzsivajtól volt hangos a nagy aréna, ugyanis az egymással versengő iskolák népes szurkolótáborokkal érkeztek. Saját iskolájuk versenyszínébe öltözött a résztvevő Felsővárosi, Hétvezér, István Király, Kossuth Lajos, Munkácsy Mihály, Németh László, Szent Imre, Széna Téri, Teleki Blanka és Tóvárosi Általános Iskola gárdája is, hogy még jobb teljesítményre sarkallja saját iskolája csapatait.
 
A szervezők számos ügyességre, atletikus mozgásra, gyorsaságra, célzásra és pontosságra épülő sorverseny feladattal várták az évfolyamokat, akik vérre menő küzdelemben bizonyították rátermettségüket. Volt versenyfutás, gátugrás, de kellett dobni kislabdát is, mindezt persze időre.
 
Az utolsó célba érkező és a rendhagyó eredményhirdetés között megszólalt Babos Rita, az ARAK edzője és az ARAK AKTIV egyik szervezője. Mint mondta, mozgalmas versenynapon vannak túl, amit láthatóan minden gyermek nagyon élvezett. „Öt éve kezdtük el foglalkozni az ARAKocskával, amely a legfiatalabbak számára kínál játékos sportolási lehetőséget, atlétika jellegű mozgásokat, élményorientált formában. Nagyon örülök, hogy évről-évre egyre több, az ARAKocska foglalkozásairól már ismert arcot látok az ARAK AKTIV vetélkedőkön is.” – emelte ki a tréner.
 
Ahogy minden döntő, úgy a mai is éremátadással zárult, azonban itt nem csak az évfolyamok három legjobb iskolája vihetett haza díjat, hanem minden tanuló. Az ARAK AKTIVnak ugyanis mindenki győztese, aki részt vett a csütörtöki gálán. A bajnokok a kiérdemelt jutalmat Mészáros Attila alpolgármestertől, Szauter Ákostól, a Széphő Zrt. vezérigazgatójától, valamint dr. Világosi Gábortól és Hirt Károlytól, az ARAK elnökségi tagjától és elnökétől vehették át.
 
 
A gálán készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.