70 éves a SZÉPHŐ Zrt.

2019.04.11. 20:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 11. (csütörtök) 
A jövőben is a város szolgálatában. Galéria
 
 
 
 
 

A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szervezett díszvacsorán köszöntötte együttműködő partnereit a székesfehérvári cég. A Hotel Magyar Király kupolatermében rendezett ünnepségen köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szauter Ákos vezérigazgató. Az eseményen résztvevők egy a szolgáltató működéséről szóló dokumentumfilmet néztek meg, és műsort adott az Alba Regia Táncegyüttes.

A SZÉPHŐ Zrt. jogelődjét, a Székesfehérvári Ingatlankezelő Vállalatot 1949-ben alapították meg. 70 év szinte egy egész emberi élet, amely összefonódott városunk, Székesfehérvár életével. A vállalat hosszú utat járt be. Korábbi építőipari tevékenységük nyoma számos belvárosi ingatlanon megtalálható, a távhővezetékek behálózzák a várost, és ma már a lakások több mint felében távfűtés van.

A hetvenéves évforduló kapcsán rendezett csütörtöki ünnepségen dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a megjelenteket. „Pár nappal ezelőtt lehetőségem volt egy állománygyűlés keretében megköszönni a jelenlegi dolgozók munkáját. A 70 év nemcsak a SZÉPHŐ életében fontos. Ha végigvesszük azokat a szolgáltatásokat, amelyeket kiépítettek az elmúlt évtizedek során, és működtetnek ma is, akkor jól látszik, hogy egy modern város ezek nélkül elképzelhetetlen lenne. Amikor köszönetet mondunk a volt és jelenlegi munkavállalóknak, akkor valójában a város működtetéséhez való hozzájárulást köszönjük meg.” A polgármester kiemelte, a biztonságos és minőségi szolgáltatás különösen fontos, hiszen ha nincs, akkor azt észreveszik a lakásokban élők, az intézményekben, vállalatoknál dolgozók egyaránt. Ezért is elengedhetetlen, hogy egy ilyen széleskörű szolgáltatást nyújtó cég közösségi tulajdonban legyen. „A város mint tulajdonos,  büszke az elmúlt években elért eredményekre. Olyan magas színvonalú fejlesztéseket, beruházásokat valósított meg a cég, amelyek mind gazdaságilag, mind a környezettudatosság, fenntarthatóság tekintetében is egy versenyképes szolgáltatást hoztak létre.” Köszöntője zárásaként dr. Cser-Palkovics András a 70 éves évforduló emlékére polgármesteri emléklapot nyújtott át Szauter Ákos vezérigazgatónak. 

„Az évforduló lehetőséget ad arra, hogy megálljunk egy pillanatra, visszatekintsünk, elődeink milyen értéket hoztak létre, milyen követendő tradíciókat hagyományoztak ránk, amelyre tovább építhető cégünk tevékenysége, kultúrája.” - mondta el köszöntőjében Szauter Ákos vezérigazgató. Számunkra a szolgáltatás, a szolgálat a legfontosabb. Elődeink sokat tettek azért, hogy a székesfehérvári polgárok kényelmét szolgálják. Mi ezt az utat szeretnénk folytatni, hátunk mögött a kiegyensúlyozott működést biztosító tulajdonossal, a várossal, valamint partnereinkkel közösen. „Találkozzunk 2024-ben!” zárta köszöntőjét a vezérigazgató.

A SZÉPHŐ Zrt-nek számos partnere van. Vannak olyanok, akikkel néhány hónapja vagy éve dolgoznak együtt, de vannak, akikkel már évtizedek óta. A Hydrotrade Kft. ügyvezetője, Hibik Lajos az együttműködő partnerek nevében szólt a megjelentekhez, és köszöntötte az ünnepeltet.

Az est folytatásaként a 70 éves Széphő Zrt. gálaestjén az alapításának idén 70. évfordulóját ünneplő Alba Regia Táncegyüttes lépett színpadra. A nagysikerű “Esik eső, hull a zápor” című küküllőmenti és az “Ígéret havába...” elnevezésű bodrogközi koreográfiát láthatta tőlük a közönség. A fiatalabb korosztályt az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja képviselte, akik mezőföldi táncokkal léptek színpadra.

Az állománygyűlésen és az esten készült fotók letölthetők a Galériából.
               

fotó: Molnár Artúr, Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.