Átadták a Székesfehérvár közbiztonságáért díjakat

2019.04.12. 09:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 12. (péntek)
Lakatos Domonkosné, Szemán Szilárd és Simon Gyula méltatása             Galéria 
 
 
 
 
 
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése pénteki ülésén adták át ünnepélyesen a képviselőtestület által odaítélt "Székesfehérvár Közbiztonságáért" díjakat. 2019-ben Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Székesfehérváron szolgálatot teljesítő elemzője, tiszti és sajtóreferense, Szemán Szilárd rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának osztályvezetője és Simon Gyula tűzoltó hadnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának rajparancsnoka munkájáért mondtak köszönetet az elismerésekkel, amelyeket dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át.
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata számára kiemelten fontos a város közbiztonságának megőrzése, az ehhez szükséges feltételek javítása, a városlakók szubjektív biztonságérzetének erősítése. Ennek megvalósításához nélkülözhetetlenek azok a szakemberek, akik odaadással, magas szintű szakismerettel, hivatásukhoz méltóan tesznek eleget a mindennapi kihívásoknak. Fontos, hogy az önkormányzat kifejezze megbecsülését a közbiztonság területén dolgozóknak, és köszönetet mondjon munkájukért, helytállásukért. Ennek jegyében alapította meg a város a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” Díjat.
 
A 2019-es esztendő három díjazottjának méltatása az alábbiakban olvasható:
 
LAKATOS DOMONKOSNÉ büntetés-végrehajtási alezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Székesfehérváron szolgálatot teljesítő elemzője, tiszti és sajtóreferense. A díjazott 1997-ben került a Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állományába, ahol kezdetben nevelőként teljesített szolgálatot. Rátermettségének és hozzáállásának köszönhetően 2006-ban az intézetparancsnoknak, 2017-ben pedig a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának közvetlen irányítása alatt az elemző, értékelő tiszti és a sajtóreferensi feladatok ellátására nevezték ki. A jelenlegi munkakörével járó, az intézet egészét érintő, szerteágazó feladatokat magas színvonalon végzi. Sajtóreferensi tevékenységével hozzájárul az intézet zárt életének társadalommal történő megismertetéséhez. Körültekintően és odaadóan végzett munkája elősegíti továbbá a fogvatartottak társadalmi reintegrációját, a szabadságvesztésre ítélt személyek jog- és normakövető állampolgárrá válását, mindezzel hozzájárulva Székesfehérvár közbiztonságának megőrzéséhez. Lakóhelyén, Székesfehérváron aktívan részt vesz a közösségi életben, tagja a Primavera kórusnak. Tevékenysége alapján 2015-ben a közügyekért kategóriában Fejér megyei Prima-díjjal jutalmazták.
 
SZEMÁN SZILÁRD rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának osztályvezetője 1999. július 1-jén kezdte meg hivatásos szolgálatát a városi kapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdasági és Vagyonvédelmi Alosztályának fővizsgálójaként. Megbízható és kiemelkedő munkája eredményeként 2001-től kiemelt fővizsgálói beosztást kapott. 2005 és 2011 között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Osztályán kiemelt főnyomozóként teljesített szolgálatot. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetését 2012. június 16. óta példamutatóan, munkája iránt elkötelezetten végzi. A nyomozati munka nem áll meg az elkövető elfogásával, nem elég megállapítani valakivel szemben a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját, azt bizonyítani is tudni kell. Ezt jelenti a vizsgálati munka, amelynek elvégzésére a kapitányság Vizsgálati Osztályának állománya hivatott. E szervezeti elemet vezeti Szemán Szilárd alezredes, aki az előadók koordinálásával, főbb irányok meghatározásával, folyamatos aprólékos és kitartó elemző-értékelő munkájával nagyban hozzájárul a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi eredményességéhez, a város közbiztonságához, közrendjének megőrzéséhez.
 
SIMON GYULA tűzoltó hadnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának rajparancsnoka. A díjazott 2007-ben, még hallgatóként kezdte meg munkáját a Székesfehérvári Tűzoltóságon; sikeres vizsgái után beosztott tűzoltói beosztásba nevezték ki, a tűzoltóság hivatásos állományú tagjaként. Érdeklődésével és lelkes hozzáállásával rövid időn belül bizonyította elhivatottságát szakmája iránt. Precíz és pontos munkavégzésével gyorsan kivívta kollégái és elöljárói elismerését. Felsőfokú szakmai végzettségének megszerzése után, 2012-ben hadnagyi rendfokozattal a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának rajparancsnoki beosztásába nevezték ki. Gyakorlati felkészültsége kiváló, a tűz- és káresetek felszámolásában maximális odafigyelés és precíz munkavégzés jellemzi. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő többletfeladatok elvégzésében is. Munkahelyén és a civil életben is összefonódtak mindennapjai a sporttal, szabadidejében a Kőszárhegyi Football Club edzője. Rátermettségének köszönhetően pedig a tűzoltó-parancsnokságon a sporttiszti feladatok ellátásával is megbízták.
 
 
 
A közgyűlésen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.