A bűnmegelőzés napja Székesfehérváron

2019.04.12. 13:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 12. (péntek)
Nemesített körtefa az összefogás szimbóluma. Galéria
 
 
 
 

A bűnmegelőzés napja alkalmából ültettek fát ma a Családok ligetében. A társadalmi összefogást szimbolizáló nemesített körtefát közösen ültette el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai.


A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába. A stratégia végrehajtásával a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely a területen tevékenykedő civil és kormányzati szervezetekkel szoros együttműködésben dolgozik a cél megvalósításán. A Tanácsot 2011. április 12-én alakították meg, így ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük.

Székesfehérváron faültetéssel állítottak emléket e napnak. A Családok ligetében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai közösen ültették el a nemesített körtefát. „A fa ágai szimbolizálják a bűnmegelőzés érdekében a rendőrséggel összefogó civil szervezeteket, és a kormányzati szerveket. Ezzel is szeretnénk a közös összefogásra felhívni a figyelmet.” - mondta a városi kapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. Kelemenné Mészáros Erika címzetes rendőr őrnagy hozzátette: „Reméljük, ahogy e fa koronája terebélyesedik, úgy jutnak el minél szélesebb körben a bűnmegelőzési információk a lakossághoz, és így növelni tudjuk ezzel is a székesfehérváriak szubjektív biztonságérzetét.” 

A széleskörű együttműködés elsősorban a települések biztonsági problémáira, a fiatalok felvilágosítására, az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatsegítésre és az elkövetők reintegrációjára fókuszál. A napról napra bővülő szövetség azért dolgozik, hogy mindannyian egy biztonságosabb holnapra ébredjünk, tette hozzá a rendőr őrnagy.

„Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, az épített-szépített környezet védelme is nagyon fontos. A fákat, padokat, játszótéri eszközöket meg kell óvni. A gyerekek, akiket megszólítunk és részesei egy ilyen eseménynek, kiemelt figyelmet fordítanak környezetükre.” – hangsúlyozta Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője.

A faültetést követően a rendőrség munkatársainak vezetésével a gyerekek bűnmegelőzési totót töltöttek ki.

A helyszínen készült fotók letölhetők a Galériából. fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.