Függöny fel!

2019.04.12. 17:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 12. (péntek)
Elkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok            Galéria
 
 
 
 
 

Elkezdődött a Fejér megyében tanuló középiskolások kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok. A háromnapos nagyszabású rendezvényen ezúttal is számos kategóriában, több helyszínen mutatkozhatnak be a legtehetségesebb diákok. A hétvége programjairól Mészáros Attila alpolgármester és Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője adtak tájékoztatást.
 
Mától újra pinkbe borul három napra Székesfehérvár: elkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok 2019-es rendezvénysorozata.  A nagy hagyományokkal rendelkező, megyei középiskolásoknak szóló kulturális seregszemlén az idei évben is összesen 12 kategóriában várták a tehetséges diákok jelentkezését: 7 színpadi – diákszínpad, könnyűzene, komolyzene-szólóhangszer-kamarazene, népdal-népzene-néptánc, szólóének-társasének-kórus, sótájm, vers- és prózamondás – és 4 nem színpadi kategória – képző-, nép- és iparművészet, fotó-film-vizuális kísérleti műfajok, honismeret és média-kommunikáció. A rendezvény központi helyszíne ezúttal is a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza lesz, de számos intézmény szolgál még az egyes kategóriák helyszínéül, lesz program például a Táncházban és a Zeneiskolában is. A kulturális fesztivál rendezői idén is neves szakembereket, művészeket kértek fel a versenykategóriák zsűrijébe.
 
Pénteken a diákszínpadi és a könnyűzenei kategóriák megmérettetése kezdődött. A programok már ma is, a holnapi naphoz hasonlóan, egyszerre több helyszínen folynak: itt a Művészetek Házában az együttesek lépnek színpadra, míg a Szent István Művelődési Házban a színjátszók mutatkoznak be.” – ismertette az első nap programjait Juhász Zsófia, a rendező Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője. Mint elmondta, a legmozgalmasabb nap idén is a szombat lesz, hiszen a nézők számos helyszínen, szinte az összes meghirdetett kategória produkcióit megcsodálhatják. „A vasárnapi gála egy igazi művészeti csemege lesz. A zsűri feladata lesz a koszorút összeállítani, kiválasztani a legjobb és legérdekesebb, legszórakoztatóbb vagy éppen a legdrámaibb előadásokat. Remélem, az idei gálán is a Diáknapokra és a diákságra jellemző lazaság és frissesség fog visszatükröződni.” – zárta gondolatait az ügyvezető.
 
Az esemény megnyitóján Mészáros Attila alpolgármester is beszélt. „Immár hat évtizede rendezzük meg ezt a seregszemlét, amely hagyományosan nagy népszerűségnek örvend. Idén is több mint 1000 diák érkezett Székesfehérvárra, hogy bemutassa, milyen művészeti ágban a legtehetségesebb. Azt gondolom, ebben a három napban érdemes lesz kilátogatni bármelyik helyszínre és megnézni a megye legtehetségesebbjeit.” – invitálta az érdeklődőket az alpolgármester.
 
Az ingyenesen látogatható Fejér Megyei Diáknapok részletes programja és eredményei elérhetők a www.diaknapok.hu weboldalon.
 
 
 
Az első nap képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.