Akik elférnek egy kanapén – A Hermanné lett a Fesztiváldíj

2019.04.14. 18:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 14. (vasárnap)
Véget ért a Fejér Megyei Diáknapok           Galéria
 

Szokásosan a leghangulatosabb produkciókat bemutató gálaműsorral fejeződött be az idei Fejér Megyei Diáknapok. A háromnapos rendezvényen 12 kategóriában minősülhettek a megye legtehetségesebb fiataljai. A Fesztiváldíjat 2019-ben a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte.


Idén újra Székesfehérvár adott otthont a Fejér Megyei Diáknapok programjainak, ahol a három nap alatt közel 500 produkciót értékelt a zsűri. A hat évtizedes hagyománnyal rendelkező megyei középiskolai seregszemlére ezúttal is 12 kategóriában nevezhettek a diákok.


Ahogy minden évben, így most is teltházas gálaműsorral zárult az esemény. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház színháztermében tizenhárom plusz egy produkció kapott lehetőséget, hogy újra bemutatkozzon. Fellépett a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara, Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Vegyeskara, a The Crowd és a Vasvári Diákszínpad. Verset mondott Ferenczy-Nagy BoglárkaKiss Viktória és Roa-Zamora Dorothy Carmen. Könnyűzenei kategóriában Balla Benedek és Matern Vanda álltak mikrofon elé. A népdal-népzene-néptánc kategóriát Marton János Márton, illetve a Nefelejcs képviselték, zenéltek még a Fafúvosok. A gálát a Sótájm kategóriában indult Halasi Dávid tánca után egy ráadásprodukció zárta. A Vasvári Diákszínpad Gesztus csoportja Dés László: Mi vagyunk a Grund című számával lépett színpadra, nem mindennapi formában, ugyanis a produkció alatt a csapat jelnyelven is előadta a dalt, melynek utolsó versszakához a gála összes fellépője csatlakozott.


A gálaműsoron a Diáknapok résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, mindig nagy öröm, amikor Székesfehérvár adhat otthont a nagy népszerűségnek örvendő kulturális diákrendezvénynek. Hangsúlyozta, hogy idén is sikeres napokon vannak túl, ahol közel ezer tehetséges megyei diák mutathatta meg magát.


A vasárnapi záróakkordon a fiatalok dr. László Borbálától, a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztályának vezetőjétől és Mészáros Attilától, Székesfehérvár alpolgármesterétől vehették át díjaikat. Gazdára talált Viola, a Fejér Megyei Diáknapok kabalaállata, akit a fesztivál Közönségdíjasai, a The Crowd lányai vihettek haza. A Fejér Megyei Önkormányzat Nagydíját a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI nyerte, míg Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíja a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumé, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíja  pedig a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumé lett. 2019-ben a Fesztiváldíjat a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte, akik a Tópartival együtt, díjuk mellé egy-egy Diáknapok logóval ellátott kanapéval is gazdagodtak.

 

 

 

Kategóriadíjban részesült:

 

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI vegyeskara (Székesfehérvár)

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Csengey Márton (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: TEDI 2.0 (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Dzanesz Brothers/MR. BIG (Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium, Bodajk)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Pengető Citerazenekar (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

6. KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Fafúvósokk (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

7. SÓTÁJM: The Crowd (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Horváth Judit, Kovács Kinga, Sántha Amanda Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Balogh-Vadász Barnabás (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM-, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Ferenczy-Nagy Boglárka (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Lagó Liliána (Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium Nemes Nagy Ágnes Kollégiuma)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Somos Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)Különdíjban részesült:

 

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 10. osztályos kamara leánykara

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Németh Viktória (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: Színpadka (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Papp Rebeka (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Marton János Márton (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

6 KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Verő Johanna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium) 

7. SÓTÁJM: Halasi Dávid (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Gelsei Lilla Anita (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Romhányi Blanka Zoé (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Bódog Bálint (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Gasparovszky Tibor (Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, Dunaújváros)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Molnár Anna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)


 A Fejér Megyei Diáknapok Gáláján készült képek letölthetők a Galériából.

 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 

 


 

 

 

 
 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.