Duális Információs Nap

2019.04.15. 11:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 15. (hétfő)
Három alap- és egy mesterszakon indul duális képzés. Galéria 
 
 
 
 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus duális információs napot rendezett. A program első felének a Városháza adott otthont, ahol Mészáros Attila alpolgármester és Dr. András Krisztina rektori megbízott köszöntője után Marcalekné Kormos Cecília, a Duális Koordinációs Központ vezetője ismertette a képzési formát, a jelentkezés első lépésétől a tanulmányok befejezéséig. A megjelent duális partnerek prezentációval mutatkoztak be a jelenlévőknek.


Duális információs napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa. Az intézményben a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás alapképzésen, illetve a sportközgazdász mesterképzésen indul – a magas szintű elméleti és gyakorlati oktatást ötvöző – innovatív képzés a következő tanévben. A leendő hallgatók június 30-ig adhatják be jelentkezésüket a szerződött vállalatokhoz. A Városháza Dísztermében rendezett mai eseményen az érdeklődők a duális képzésről kaptak részletes felvilágosítást a felsőoktatási intézmény, valamint a partnervállalatok képviselőitől.

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország piacvezető felsőoktatási intézménye a gazdasági és társadalomtudományi területen. Az elmúlt évek alatt a BCE Székesfehérvári Campusa a duális képzés bázisává vált. Az itt folyó oktatás egyesíti a magas színvonalú elméleti és a vállalati partnereknél zajló gyakorlati képzést, emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett: a város ipara, a város jövője szempontjából rendkívül fontos az a munka, amelyet négy évvel ezelőtt elkezdett az önkormányzat és az egyetem közösen, s ehhez csatlakoztak a partnervállalatok. „Székesfehérvár ma az ország második legnagyobb ipari erőcentrumaként komoly munkaerőhiánnyal küzd gazdasági területeken is. Ezért is nagyon fontos, hogy az egyetem duális képzési központja itt van. Az elméleti tudáshoz és a nemzetközileg is elismert diplomához, amelyet a Corvninus Székesfehérvári Karán szereznek meg, egy olyan szakmai, gyakorlati tudás társul, amely a munkaerőpiacon óriási előnyt jelent a frissen végzett szakembereknek.”

A Corvinus 2019 szeptemberében már a negyedik évfolyamát indítja Székesfehérváron. Az egyetem Fejér megyei székhelyen lévő Campusára a tavalyival megegyező nagyságrendben jelentkeztek a diákok, a mesterszakra jelentkezők száma kiugróan emelkedett. A székesfehérvári campus képzései között a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi rangsort, amelyek duális képzési formában is elérhetőek. Minderről dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja szólt. A BCE legfontosabb duális képzőhelye a Székesfehérvári Campus, amely folyamatosan épül és fejlődik. A növekvő hallgatói létszám mellett idén már 30 a duális partnerek száma, s a kör egyre bővül. A rektori megbízott beszélt az infrastrukturális fejlesztések között az új kutatólaborok, a könyvtár és közösségi terek jelenleg zajló kialakításáról, valamint az egyre bővülő, színesedő hallgatói életről is.

A program első felében, a köszöntők után Marcalekné Kormos Cecília, a Duális Koordinációs Központ vezetője ismertette a képzési formát, a jelentkezés első lépésétől a tanulmányok befejezéséig. A megjelent duális partnerek prezentációval mutatkoztak be a jelenlévőknek. Az esemény a Székesfehérvári Campuson folytatódik, ahol a jelentkezők kötetlenül beszélgethetnek leendő oktatóikkal, hallgatótársaikkal, és testközelből megismerhetik a campus infrastrukturális adottságait.

Az infromációs napon készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.