Megújult a Horvát István lakótelepi játszótér

2019.04.15. 17:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 15. (hétfő)
5,2 millió forintos beruházás valósult meg lakossági igényre. Galéria
 
 
 
 
Megújult a Horvát István lakótelepi játszótér. Az 5,2 millió forintos beruházásból új játékokat helyeztek el a téren, fa szegélyt kapott a homokozó, kicserélték a régi padokat, és a biztonságos használat érdekében bekerítették a játszóteret. A fejlesztés lakossági kérésre, kismamák jelzésére valósult meg a lakótepen.


A  Horvát István lakótelep 8-10. előtti játszótér 5,2 millió forintos beruházásból valósult meg. A családok birtokba vehettek egy új, kéttornyú mászóvárat, és egy kétállásos hinta is helyet kapott ütéscsillapító burkolattal. A régi, rossz állapotú padokat lecserélték és fából készült szegélyt kapott a homokozó, valamint a kisgyermekek biztonságának érdekében bekerítették a területet.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester a csendes, szép, árnyékos helyen kialakított, és most már biztonságos játszótérről elmondta: „Kismamák kérésére valósult meg a fejlesztés, azon a lakótelepen, ahol több beruházás történt az elmúlt években, hiszen például a belső úthálózat is megújult. Fontos, hogy ezek a fejlesztések kiegészüljenek olyan szolgáltatásokkal, amit az itt élők a mindennapokban használhatnak.”

A lakosssági igény megvalósításával kapcsolatban Molnár Tamás önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy várja a jelzéseket minden ötlet és probléma kapcsán – itt a tavaly szeptemberi megkeresés után tavaszra sikerült létrehozni a játszóteret. A körzetben élőket továbbra is arra biztatja, jelentkezzenek észrevételeikkel, elképzeléseikkel. 

A játszóeszközöket nemcsak az átadáskor, hanem kétévente újra ellenőrzik – ahogy a város összes játszóterén, mondta el Bozai István városgondnok. Így - a városban mindenhol -biztonságos körülmények között tudják használni a gyermekek a játszótereket.


A bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                        

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.