Újra Húsvéti adományosztást tartottak

2019.04.15. 18:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 15. (hétfő)
 
 
 
 
 

Nagyszabású Húsvéti adományosztást tartott a nagyhét második napján a rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat, az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapat, valamint BestWestern Plus Lakeside Hotel és a Patika Plus Kft. A jótékonyság jegyében szervezett délutánon számos mélyszegénységben élő család vehetett át a húsvéti finomságok mellett tartós élelmiszerekből összeállított csomagot. A kézilabdázók és a kosárlabdázók a gyerekeknek autogramkártyákkal kedveskedtek.
 
Újra összefogott a rászorulókért az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata, Székesfehérvár Önkormányzata, a BestWestern Plus Lakeside Hotel, a Patika Plus Kft., valamint a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), hogy megkönnyítsék és szebbé tegyék a nehéz sorsú székesfehérvári családok húsvétját. A jótékonysági akció keretében tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat és húsvéti finomságokat osztottak szét köztük a szervezők.
 
A hétfői rendezvény már hagyománynak számít a sportklubok és a SZETA életében is, tért ki rá Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki kiemelte: a város számára fontos, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a civil szervezetekkel együttműködve segítse a rászorulókat.
 
Zugor Zsuzsanna, a SZETA elnöke a sportolók jelenlétét, és az adományosztásban betöltött szerepét hangsúlyozta: „A sportolók szerepvállalása az ügyünkben nem elhanyagolható, hiszen a sportolás területén tett kitartásukkal és kemény munkájukkal meghatározó példát állítanak a gyerekek elé.”
 
A kosárlabdacsapat kapitánya, Lóránt Péter már több éve részt vesz a programon, ahogy mondta, sportolóként és közszereplőkét is kötelességüknek érzik, hogy segítsenek a rászorulókon, és bár mindig megrendítőek ezek az alkalmak, mégis a gyerekek mosolya és öröme aranyozza be a délutánt.
 
A köszöntő gondolatok után az adományosztáson résztvevők átvehették az összekészített csomagokat, a legkisebbek pedig az élmény mellett húsvéti ajándékokat is kaptak a játékosoktól. Az Alba Fehérvár és az Alba Fehérvár KC játékosait szinte megrohamozták a gyerekek, akik az autogram mellé gyümölcsöt és csokoládényulat, illetve töltött kalácsot is hazavihettek.
 
 
 
 
Az adományosztáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.