Ülést tartott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

2019.04.25. 20:32
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 25. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
Többek között a 2018-as esztendőről szóló beszámoló és az idei évre szóló tervek is szerepeltek a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtöki taggyűlésén. Az ülésen szavaztak egy új tag felvételéről is.


A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület közgyűlést tartott, amelynek - Török László, a termelési alelnök operatív irodájának igazgatója meghívására - a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. adott otthont. Az ülést dr. Cser-Palkovics András elnök vezette. A napirendi pontok ismertetését követően új tag felvételére került sor. A tősgyökeres fehérvári Gesztesi Béla közgazdasági szakokleveles mérnök február óta a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke. Bemutatkozó beszédében szólt arról, hogy a szervezet elnökeként hídszerepet szeretne betölteni a munkavállalók és munkáltatók között, valamint erősíteni a civil szférával az együttműködést annak érdekében, hogy a különböző szektorok közösen dolgozzanak tovább Székesfehérvár fejlődéséért. A tagság egyhangú szavazatával döntött Gesztesi Béla felvételéről.

Ezt követően Török László házigazdaként tartott rövid prezentációt „A Grundfos válaszai a munkaerő-piaci kihívásokra” címmel. Bemutatta azokat a gyakorlatokat, amelyeket a cég a humánerőforrás fejlesztése, megtartása érdekében tesz. A munkatársak megbecsülése, a jó dolgok kommunikációja, a családbarát intézkedések, a munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása, integrálása kiemelten fontos számukra. Ennek egyik biztató visszajelzése, hogy a tavalyi évben elnyerték “Az Év Családbarát Vállalata” címet. Török László kiemelten szólt a duális képzés adta lehetőségekről is. 

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület tagsága meghallgatta és elfogadta a 2018. évről szóló beszámolót. Az idei tervek között szerepel, hogy a város gazdaságát jelenleg leginkább kihívások elé állító munkaerő-piaci témakörben konzultációkat szervezzenek, további lehetőségeket keresve a megoldásra, a fejlődésre.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.