Elkészült a Hosszúsétatér páratlan oldalán a járda felújítása

2019.04.29. 13:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 29. (hétfő)
A fejlesztési munkák folytatódnak a városrészben. Galéria
 
 
 
 
 
 
 
Megújult a Hosszúsétatér páratlan oldali járdaburkolata a Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszon. A kivitelezési munkák első üteme az ÚT 2017-19. program keretében valósult meg. A beruházás több mint 16 millió forintos költségét 100%-ban önkormányzati forrásból biztosították, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő. A sajtótájékoztatón jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő is.


A Hosszúsétatér Horvát István út és vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását 2018-ban terveztette meg a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A REGIA-PLAN Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák I. üteme valósult most meg, az ÚT 2017-19. program keretében: a páratlan oldalon készült el az akadálymentesített járda.

Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy nagyon fontos beruházás fejeződött be néhány nappal ezelőtt, amelynek már a műszaki átadása is megtörtént.  Az ÚT 2017-19. program idei részének első üteme mintegy 16,3 millió forintból készült el. „Egy régi, elöregedett járdaszakaszról volt szó, amelyet fel tudtunk újítani; a város fejlődő gazdaságának köszönhetően jelentős forrásokat tud az önkormányzat út-, járda- és parkolófelújításra, illetőleg -építésre fordítani. Ebben az esztendőben az 5. számú választókerületben az első ilyen munka volt a Hosszúsétatéri járdafelújítás, amelynek keretében csaknem 900 m² aszfaltburkolatot, 134 m² területen teljes pályaszerkezetet cseréltek ki, valamint 311 méter hosszan a szegély is megújult.

„Néhány napon belül a körzetben három másik helyen is indul járdafelújítás, így a Széchenyi út 27-29.; 39-43., illetőleg a Tóvárosi lakónegyed 53-58. szám előtti járdaszakaszok is megújulnak, összesen több mint 40 millió forint értékben.” – tájékoztatott Mészáros Attila alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője, aki megköszönte a Városgondnokság előkészítésben és lebonyolításban végzett munkáját, a kivitelezőnek pedig a szakszerű és gyors munkavégzést.

A hétfői sajtótájékoztatón részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő is, aki megköszönte Mészáros Attilának a városrész képviselőjeként végzett tevékenységét. „Az 5. számú választókörzet az elmúlt évek során folyamatosan fejlődik, és már megvannak a tervek a további beruházásokra is, így bízom benne, hogy ez a dinamizmus a jövőben is folytatódik.” – emelte ki Törő Gábor.

fotó: Molnár Artúr

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.