Szenior örömtánc volt a szökőkút mellett

2019.04.29. 17:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 29. (hétfő)
Nyugdíjasok ünnepelték a nemzetközi táncnapot. Galéria
 
 
 
 
Ma van a tánc világnapja: a Hotel Magyar Király előtt újra a szenior örömtánccal ünnepeltek két nyugdíjas klub tagjai. Az idősek mozgásprogramjai és az Öreghegyi, illetve a Nosztalgia Nyugdíjas Klubok közös rendezvényei mind pozitív, örömteli jelenségek a hétköznapokban, fejezte ki Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. A délutáni flashmob nemcsak a résztvevők arcára csalt mosolyt.


A tánc világnapját ünnepeljük ma, Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapján.

A tánc jót tesz a testnek, a léleknek – kortól és nemtől függetlenül. Szenior örömtáncot szervezett az Öreghegyi Nyugdíjas Klub és a Nosztalgia Nyugdíjas Klub Egyesület a Hotel Magyar Király előtti téren. A kezdeményezés már hagyomány, hiszen tavaly is így köszöntötték a világnapot.

„Másodszor tartja meg ezt a rendezvényt a két klub a tánc világnapján: nagyon örülök egyrészt annak, hogy az idősek tánccal, mozgással töltik a napjaikat, másrészt pedig hogy a két klub sok közös programot szervez együtt, és eljárnak egymás foglalkozásaira. Mindkettő nagyon pozitív jelenség ebben a világban.” – fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Népes táncos- és nézősereg gyűlt össze, és hiába fújt a szél, Ottó Csabáné Erika oktató vezényletére csak a jókedv és a ritmus voltak a főszereplői az összejövetelnek: befele-kettő-három-négy, hátra-kettő-három-négy, szembe fordul-három-négy, és jobb kezét nyújtja… A résztvevők vidámsága a nézőkre is átragadt, együtt számoltak vagy dúdolgattak a nyugdíjasokkal.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!                                         

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.