Edzésprogram-sorozat indul a szabadtéri fitnessparkokban Székesfehérváron

2019.04.29. 19:07
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 29. (hétfő) 
Személyi edzők adnak egyénre szabott tanácsokat.       Galéria
 
 
 
 
 
Edzésprogram-sorozatot indít Székesfehérvár szabadtéri fitneszparkjaiban az Egészségfejlesztési Iroda. A nyitó edzést a Túrózsáki úti szabadidőközpontban tartották, ahol személyi edzők mutatták be a fitneszeszközök helyes használatát. Az eseményen részt vett Östör Anamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

A 2018 őszétől működő székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda kiemelt feladata, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot, és minél többeket ösztönözzön a testmozgásra. Fehérváron húsznál több szabadtéri fitneszpark van, melyeket ingyenesen vehetnek igénybe a sportolni vágyók. Az iroda egy újszerű kezdeményezéssel állt elő, edzésprogram-sorozatot szervez személyi edzők bevonásával, akik megtanítják a rendelkezésre álló sporteszközök helyes használatát, és igény szerint segítenek az egyéni edzésprogramok kidolgozásában.

A sajtótájékoztatóval egybekötött bemutató edzést ma délután tartották a tavaly tavasszal átadott, sportolási lehetőségek sokaságát kínáló Túrózsáki út szabadidőparkban.

„Székesfehérvár sportos és egészséges város. Igyekszünk, hogy a lakók minél több sportolási lehetőséghez jussanak, törődjenek magukkal, az egészséges életmóddal, melynek egyik alapja a mozgás.” - mondta a sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Tapasztalatai szerint a lakosság szívesen használja a kondiparkokat, azonban fontos, hogy az eszközöket pontosan, fokozatosan, személyre szabottan és valóban a fejlődést szolgálva vegyék igénybe a lakók, ezért indítják el az új programsorozatot.

Az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője, Dr. Keresztury Lászlóné arról tájékoztatott, a Székesfehérvár minden városrészében elérhető szabadtéri fitneszparkokban igény szerint megszervezik a tervezetten hat alkalomból álló edzésprogramot. Az egyéni foglalkozások helyett inkább a kisebb csoportokat szeretnék preferálni, így jöhetnek munkahelyi közösségek, baráti társaságok, családok is. 

Erdős Attila testnevelő tanár, személyi edző örömét fejezte ki, hogy még inkább élővé tudják tenni a kondiparkokat. A társaival együtt segítenek a jelentkezők erőnléti felmérésében, ösztönzésében, az egyéni edzéstervek kidolgozásában. A szabadban, jó levegőn, mozgással töltött program nagyban szolgálja a test izmainak, ízületeinek karban tartását. „Ha erre időt szánunk, akkor a betegségre már nem kell!” – hangsúlyozta Erdős Attila.

A programon való részvétel ingyenes.
Az Egészségfejlesztési Iroda +36 70 455 99 40-es telefonszámon, illetve Facebook-oldalán fogadja az érdeklődéseket és a jelentkezéseket.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 
Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.