Májusfát állítottak Palotavárosban

2019.04.30. 18:39
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. április 30. (kedd)
 
 
 
 
 

Immár harmadik alkalommal állítottak májusfát a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Fehérvári Polgárok Egyesülete, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjai és a körzet önkormányzati képviselője, Viza Attila.  


A tavaszi ünnepeink közül az újjászületéshez, a fiatalsághoz köthető a májusfaállítás hagyománya: a város támogatásával, a Fehérvári Polgárok Egyesületének és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közreműködésével a Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren állítottak kedden májusfát.

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, ezt, a mára már hagyománnyá vált, népszokásokon alapuló rendezvényt három évvel ezelőtt indították útjára először. Székesfehérvár májusfáját Palkovics Lajos elnök vezetésével a Fehérvári Polgárok Egyesületének tagjai díszítették fel piros, fehér, zöld szalagokkal. A közel 11 méter magas fát a Palotai út melletti térre a Fehérvári Tűzoltó Egyesület lelkes tagjainak segítségével állították fel.

A májusfa pünkösdig áll majd a téren.  

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Simon Erika 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.