Együttműködési megállapodás Székesfehérvár jövőjéért

2019.05.03. 12:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 3. (péntek)
 
 
 
 
Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont. Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita dékán és Csanády László ügyvezető számolt be a részletekről.


Székesfehérvár Önkormányzata számára kiemelten fontos a Budapesti Corvinus Egyetem jelenléte a városban. A tartalommal bíró kapcsolatot jól tükrözi a mai együttműködési megállapodás aláírása, valamint egy hétfői esemény, amelyen az egyetem infrastrukturális fejlesztését szolgáló új sportcsarnok és tudományos központ alapkőletételére kerül sor, hangsúlyozta a pénteki sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. „A Budapesti Corvinus Egyetem és Székesfehérvár között egy jól működő kapcsolat alakult ki az elmúlt évek során. Ez jól látszik az egyre bővülő hallgatói létszámban, és abban a képzési struktúrában, amelyben folyamatosan tudnak fejlődni. A mai nap jelentősége számunkra, hogy elindul egy olyan közös munka, amely arról szól, hogy városfejlesztési és -üzemeltetési kérdésekben kapjunk tudományos és szakmai segítséget hazai és nemzetközi térből.” Dr. Cser-Palkovics András hozzátette: fontos, hogy Székesfehérvár ne csak a mában, hanem a jövőben is egy dinamikusan fejlődő, erős gazdasággal bíró város legyen hazai és közép-európai szinten egyaránt. „Ezért pedig ma kell tenni, és hogy pontosan mit, ahhoz szükséges a tudományos munka.”

A közgyűlés által elfogadott együttműködés szerint a felek közös célja, hogy olyan kutatásokat valósítsanak meg, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, a közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányok meghatározásához.

„A képzésünk nagy átalakuláson megy keresztül és sok olyan formát alkalmazunk, amely megtanítja a diákjainkat azon problémák kezelésére, amelyre az üzleti világban szükségük lesz.” – emelte ki Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita. A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja az együttműködésben vállaltakról szólva kiemelte, a székesfehérvári Campus oktatóinak, hallgatóinak bevonásával feltáró, összehasonlító kutatásokat végeznek majd a következő főbb kapcsolódási területek mentén: versenyképesség, digitalizális átalakulás, környezeti- és társadalmi fenntarthatóság, társadalmi diverzitás, hálózatok. A kutatás kiterjed a közlekedés, az egyéb közszolgáltatások, a kulturális élet gazdaságfejlesztésre gyakorolt hatásának vizsgálatára, valamint lehetőség szerint több európai nagyváros gyakorlatának összevetésére is. Az egyetem elkötelezett amellett, hogy a tudományos kutatások társadalmi hasznosulása is megvalósuljon, és a fehérvári hallgatók és oktatók bevonásával a város számára releváns megoldások jöjjenek létre. „Nagy várakozással tekintünk az együttműködésre, mert szeretünk Fehérváron tanítani.” – zárta gondolatait a dékán.

„A Prosperis Alba azért dolgozik, hogy a jövőben is büszkék lehessünk Székesfehérvárra, és ennek a felelősségnek igyekszünk megfelelni.” – hangsúlyozta Csanády László. A cég ügyvezetője hozzátette, az együttműködés során koordináló, kapcsolattartó feladatokat látnak majd el, amelynek keretén belül közreműködnek a BCE és a székesfehérvári gazdasági szereplők, civil szervezetek, egyéb közösségek, a munkavállalók, a lakosság kutatással érintett részével történő kapcsolat kialakításában.

A sajtótájékoztató zárásaként aláírták az együttműködési megállapodást. Ezt követően egy több szakterületet érintően egyeztetéssel folytatódott a program.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.