Gyerekprogramokkal ünnepli Székesfehérvár a Közlekedési Kultúra Napját

2019.05.07. 13:53
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 7. (kedd) 
Pénteken 9 órától mindenkit várnak a Fehérvári Civil Központhoz.
 
 
 
 
 
Székesfehérvár városa idén először csatlakozik a Közlekedési Kultúra Napjához. Az országos kezdeményezés keretében május 10-én, pénteken több mint 300 óvodás és iskolás gyermeknek szerveznek a biztonságos és együttműködő közlekedést oktató programokat a Fehérvári Civil Központ előtti téren. Lesz kerékpáros ügyességi pálya, jelzőtáblákkal kapcsolatos játékos feladat, illetve közelről megismerhetnek a gyerekek egy rendőrautót és egyéb járműveket is. A nyilvános programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Idén ötödik alkalommal ünnepeljük a hazai kezdeményezésre született Közlekedési Kultúra Napját. Kiváló alkalom ez arra, hogy nyílt napos, szabadidős programokon ráirányítsák a széles közvélemény figyelmét a közlekedésben résztvevők együttműködésének fontosságára, és megismertessék, népszerűsítsék a közlekedéssel kapcsolatos tárgyi és szellemi értékeket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezvényének idei szlogenje: Társak a közlekedésben, a közlekedésért - úton, vízen, sínen, levegőben.

Székesfehérvár idén első alkalommal csatlakozik olyan programmal, melyet az Önkormányzat, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közösen szervez. Május 10-én, pénteken 9 és 14 óra között a Fehérvéri Civil Központ előtti téren öt iskola és négy óvoda 330 gyermekének tartják a közlekedésbiztonsági napot. Lesz kerékpáros ügyességi pálya és kresz kocka, melyekből közlekedési táblákat kell időre kirakni. Megismerhetnek a gyerekek egy rendőrautót és két, a közlekedés fenntartásához használt karbantartó gépet is a Magyar Közút Zrt. jóvoltából.

Szőke Ferenc, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke arról beszélt, 2015 óta minden évben egyre több és több szervezet, önkormányzat kapcsolódik a Közlekedési Kultúra Napjához. Csak tavaly mintegy félszáz elhivatott partnerszervezet tartott országszerte 58 rendezvényt, de idén ennél is több lesz. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezvényének idei szlogenje: Társak a közlekedésben, a közlekedésért - úton, vízen, sínen, levegőben. Arról is szólt, hogy a rendezvény kulcsembere Májer László rendőr százados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára a KTE év eleji országos elnökségi ülésén emlékplakettet vett át dr. Fónagy János elnöktől több évtizedes munkája elismeréseként.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott azért, hogy Székesfehérvárra is elhozták a programot. Az Önkormányzat minden évben a Mobilitási Hét keretében hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre, azonban a legkisebbekkel fokozottan szükséges foglalkozni és tudatosítani ennek fontosságát. Fehérvár rendkívül forgalmas város, ma 1000 főre több mint 500 gépjármű jut. A kerékpáros-hálózat folyamatosan bővül, idén elindítanak egy 13 kilométer hosszú szakaszt érintő fejlesztést. A gyalogos közlekedés is nagyon élénk, így fontos, hogy megragadjunk minden alkalmat a kulturált közlekedés és viselkedés oktatására.

Örvendetes lenne, ha minden nap a Közlekedési Kultúra Napja lenne! A pénteki rendezvény abban segít, hogy ösztönözzük a gyerekeket és rajtuk keresztül a szüleiket is a helyes közlekedésre – ezt Májer László r. százados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára mondta. Hozzátette, ha az időjárás kedvezőtlenül alakul, a programokat a Fehérvári Civil Központban tartják meg. A program nyilvános lesz, így pénteken 9 órától nemcsak a meghívott óvodásokat, iskolásokat várják, hanem mindenkit, akit a téma érdekel.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.