A MOL Vidi FC utánpótlásának kiválóságai látogattak a Városházára

2019.05.07. 17:29
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 7. (kedd)
A mentorprogram résztvevőit dr. Cser-Palkovics András fogadta
 
 
 
 
A MOL Vidi FC mentorprogramjában résztvevő utánpótlás játékosok, mentoraik és edzőik látogattak a Városházára, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta őket. A városvezető körbekalauzolta a fiatal kiválóságokat az intézményben, mesélt a ház történetéről, megmutatta a Szent Korona hiteles másolatát, sőt betekintést engedett a gyerekek számára abba, hogy milyen is egy polgármester élete: megmutatta irodáját és még a város első emberének székét is kipróbálhatták a fiatal játékosok.
 
A MOL Vidi FC március 5-én, kedden hirdette ki, mely utánpótlás játékosainak adnak lehetőséget, hogy az NBI-es csapat felnőtt játékosaival együtt dolgozva, részt vegyen a MOL Vidi Mentorprogramjában. Az idén kiválasztott 26 futballista-palántát 14 mentor vette a szárnyai alá, így a gyerekek olyan kiválóságokkal dolgozhatnak együtt, mint Juhász Roland, Fiola Attila, Huszti Szabolcs, Futács Márkó, de az esetleges nyelvi nehézségek ellenére vállalta a segítő szerepet Stopira és Vinicius is.
 
Az országosan is egyedülálló utánpótlás-nevelési programban résztvevő gyerekek, mentoraik és edzőik ma a város polgármesterének meghívására látogattak a Városházára. Dr. Cser-Palkovics András a Vidi játékosait a kistanácsteremben várta, ahol a körbevezetés előtt köszöntötte őket: „Nagy öröm számomra, hogy ennyi fiatal, kiváló sportolót látok magam körül. Egy város életében a sport támogatása mellett fontos, hogy a sport jövőjéről is tudjon gondoskodni, és lokálpatrióta fiatalokat neveljen!” – kezdte a polgármester, aki arra buzdította a gyerekeket, hogy a ’futballista szív’ mellett a nyelvtanulásra és a továbbtanulásra is fordítsanak nagy figyelmet pályájuk során.
 
A program kötetlen beszélgetéssel, és a városvezető rögtönzött történelemórájával folytatódott: mesélt a Városháza történetéről, a kistanácsteremben található műtárgyakról és emlékekről, megmutatta a Szent Korona hiteles másolatát, és beszélt a tavaly megtalált limouge-i korpuszról. A vidisek még a polgármester mindennapjaiba is bepillantást nyerhettek, megnézték irodáját és alkalmuk volt a székét is kipróbálni.
 
A mentorprogram kapcsán megszólalt az egyik mentor, Juhász Roland is. Mint mondta, pályafutása alatt csak fiatal éveiben, az MTK csapatánál találkozott hasonló koncepcióval. Hangsúlyozta, így testközeli élményt adnak a gyerekek számára: sokkal hihetőbb, hogy munkával, tehetséggel és kitartással ők is eljuthatnak az NBI-es csapathoz.
 
A gyerekek elmondták, hogy a heti programjuk 5-6 edzésből, egy mérkőzésből, illetve esetenkénti egyéni képzésből áll, mentoraikkal pedig igazán hasznos időt töltenek együtt, az életben és a sportban is hasznos tanácsokat kapnak.
 
 
 
 
 
 
 
 
A látogatáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.