Bajnokok a Városházán

2019.05.09. 17:47
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 9. (csütörtök)
Az Alba Fehérvár U18-as bajnokait ünnepelték
 
 
 
 
Megismételte 2018-as teljesítményét az Alba Fehérvár U18-as csapata, amikor ismét hazahozta a bajnoki aranyat a junior korosztályban. A példaértékű csapatteljesítmény mellett Kass Balázs lett a torna MVP-je, Lukács Norbert pedig bekerült a torna allstar csapatába. A Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András fogadta a fiatalokat, illetve az Alba Fehérvár szakmai stábját.
 
Egyedülálló eredményt értek el az Alba Fehérvár U18-as kosárlabdázói, amikor megismételték 2018-as nyíregyházi eredményüket, és idén is elhozták, ezúttal Szolnokról a junior bajnoki címet és a vele járó aranyérmeket. A bajnokság folyamán végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat ezzel beírta magát a székesfehérvári kosárlabda nagykönyébe, hiszen egymás utáni két évben még nem sikerült egy fiatal csapatnak sem ilyen magas címet szereznie. A nagyszerű csapatteljesítményt több kiemelkedő egyéni produkció is segítette: Lukács Norbert bekerült a torna allstar csapatába, Kass Balázs pedig az MVP címmel tért haza a piros-feketék otthonából.
 
A bajnokcsapat tagjai, valamit a felkészülésüket segítő szakmai stáb és a klub vezetői ma a város polgármesterének meghívására látogattak a Városházára. Dr. Cser-Palkovics András az Alba játékosait a Díszteremben várta, ahol a körbevezetés előtt, kicsit hivatalosabb hangon köszöntötte őket: „A város elképzelhetetlen a sportélete nélkül, amiből mindig is kiemelkedett a kosárlabda. Nagy optimizmusra ad okot a jövőre nézve, hogy a felnőtt csapat kapujában van egy korosztályos csapat, tele tehetségesebbnél, tehetségesebb fiatallal!" – kezdte a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy pár év múlva a padsorokban ülők közül többen is az új csarnokban már mint profi, az Alba Fehérvár játékát meghatározó sportolóként fognak pattogtatni. Az elhivatott atlétaszellem mellett a városvezető arra buzdította a fiatalokat, hogy karrierjük szempontjából is legyen központi helyen a nyelvtanulás és a továbbtanulás.
 
A program városházi körbevezetéssel folytatódott, a polgármester mesélt az épület történetéről, a kistanácsteremben található műtárgyakról és emlékekről, megmutatta a Magyar Korona hiteles másolatát, és ismertette a tavaly megtalált limouge-i korpusz történetét is. Az albások, mint ilyenkor szokás, még a polgármester mindennapjaiba is bepillantást nyerhettek, megnézték irodáját és alkalmuk volt a székét is kipróbálni.
 
A csapat MVP-je, Kass Balázs értékelte a szezont. „Az Alba mindig favorit, különösen készülnek ránk. Bár a szezon eleje nehézkesen indult a sérültek miatt, belejöttünk a meccsbe. Mindig nehéz a címvédés, nagyobb a nyomás és a figyelem rajtunk, azonban ennél jobban nem alakulhatott volna a torna.” - fogalmazott a 17-es mezben játszó irányító. Mint mondta, a tavalyi szezonból többen maradtak a korosztályos csapatban, jól összeszokott a banda. Legemlékezetesebb meccsnek a szolnoki döntőt mondta, amikor a harmadik negyedben 28–9-es futásukkal eldöntötték a bajnoki cím sorsát.
 
 
 
 
 
A látogatáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.