Több mint 300 gyereknek szerveztek közlekedésbiztonsági napot Székesfehérváron

2019.05.10. 10:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 10. (péntek) 
Először csatlakozott a város a Közlekedési Kultúra Napjához. 
 
 
 
 
 
Holnap ünnepeljük a Közlekedési Kultúra Napját. Az alkalomhoz kapcsolódó országos programsorozathoz először csatlakozott Székesfehérvár városa. Nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos iskolások részvételével szerveztek közlekedésbiztonsági napot a Fehérvári Civil Központnál.

A Közlekedési Kultúra Napja egy 2015-ben született hazai kezdeményezés, célja, hogy a kapcsolódó önkormányzatok, civil szervezetek különféle programok által ráirányítsák a figyelmet a biztonságos, együttműködő, kulturált közlekedés fontosságára. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezvényének idei szlogenje: Társak a közlekedésben, a közlekedésért - úton, vízen, sínen, levegőben.

Székesfehérvár először csatlakozott saját programmal, melyet az Önkormányzat, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete és a Magyar Közút Zrt. közösen szervezett. Összesen 330 gyereket – négy óvoda nagycsoportosait és öt iskola alsó tagozatosait – hívták meg az eseményre.

A megnyitón Molnár István, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezetének titkára arra hívta fel a gyerekek és a pedagógusok figyelmét: fontos, hogy együttműködjünk a közlekedés során, hogy a partnerség, a tisztelet, a figyelem, és az udvariasság folyamatosan jelen legyen a közutakon.

A 14 óráig tartó közlekedésbiztonsági napon négy állomással készültek a szervezők, elsősorban a kerékpáros közlekedésre koncentráló feladatokkal. A Fehérvári Civil Központ előtti téren játékos formában tanítják a közúti jelzőtáblák ismeretét, van kerékpáros ügyességi pálya és kresz kocka kirakó. Közelről megismerhetnek a gyerekek egy rendőrautót, egy rendőrmotort, valamint két, a közutak tisztítására használt munkagépet is.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

 

 Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.