"Királyok kertje”

2019.05.11. 08:35
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2019. május 11. (szombat)
Az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés. Galéria
 
 
 
 
 

Királyok kertje elnevezéssel témanapot rendeztek az István Király Általános Iskolában pénteken. A színelőadás, az akadályverseny, a különböző játékos feladatok középpontjában az egészséges táplálkozás szerepelt. Ezen a napon nyitották meg az iskola frissen elkészült tankonyháját is.


„A tanulói aktivitáson, az élménypedagógián keresztül vezet az út a használható tudásig.”, vallják és hiszik az István Király Általános Iskola pedagógusai, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az iskolában tanuló diákok minél több élményt szerezzenek az oktatás során. Ennek egyik jó példája volt a pénteki nap, amikor az egészségtudatos táplálkozás került fókuszba.

A „Királyok kertje” programon a foglalkozásokon, vetélkedőkön résztvevő alsósok és felsősök tovább bővíthették tudásukat az egészséges étkezéssel kapcsolatban. „A napot a "Menő Menzák az iskolában" pályázat keretében valósítottuk meg. A program legfontosabb eseménye a tankonyha megnyitója volt, amelyet Oszter Alexandra színművésznő, az egészséges életmód nagykövete avatott fel. A diákok az elméletben tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatták.”, tájékoztatott Krählingné Kovács Tünde igazgató.  

A nap során volt színielőadás, akadályverseny, gyümölcssaláta-készítés, szupergyümölcs-bemutató és díjátadás is. Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és fitoterapeuta segítette a gyerekek és a felnőttek munkáját, mert valamennyien hisznek abban, hogy az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés.

A nap során készült fotók letölthetőek a Galériából.                                                        - Vége -


fotó: István Király Általános Iskola

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.