Nemzetközi családnap játszópark-avatással, díjátadóval a Palotavárosban

2019.05.11. 12:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 11. (szombat) 
Ünnepelt az idén 23 éves SZÉNA Egyesület.        Galéria
 
 
 
 
Nemzetközi családnapot rendezett ma a SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotavárosban. Nagy ünnep volt ez a helyi közösség számára, hiszen hivatalosan is felavatták a megújult játszóparkot és a műfüves focipályát. Az egyesület hagyományosan Szamóca-díjjal köszönte meg az önkéntes segítők áldozatos munkáját, illetve a résztvevők kapcsolódtak az Emeljünk magasba minél több gyereket világrekord kísérlethez is.

A család nemzetközi napja május 15-én van az ENSZ 1994-es kezdeményezésére, amely ráirányítja a figyelmet a társadalom legfontosabb intézményére. Ehhez kapcsolódóan az idén 23 éves fennállását ünneplő SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotaváros szívében, a Csapó utca és a Bátky Zsigmond utca határolta zöldterületen tartotta hagyományos Nemzetközi Családnapját. Palotavárosban él a város lakosságának egyötöde, mintegy 20 ezer ember, köztük nagyon sok kisgyermek, így nem csoda, hogy rengetegen eljöttek már a rendezvény kezdésére. A szervezők színpadi programokkal, állatsimogatóval, interaktív foglalkozásokkal, kézműveskedéssel, csillámtetoválással, trambulinnal és ugrálóvárral készültek.

Ezzel a programmal adták át  szimbolikusan Székesfehérvár legújabb közösségi terét, a műfüves focipályát és a felújított játszóparkot. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője segítségével a város 50 millió forint állami forrást kapott a létesítmények, Székesfehérvár  Önkormányzata pedig további 12 milliós összeggel egészítette ki a beruházást.

A megnyitón Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője köszönetét fejezte ki Vargha Tamásnak és dr. Cser-Palkovics András polgármesternek, hogy hozzájárultak a város rész gyarapodásához. Mint mondta, szándékaik szerint a szomszédos Családok Ligetében szintén kialakítanak egy kisebb focipályát. A képviselő köszönetet mondott a SZÉNA Egyesületnek és aktivistáinak az elmúlt 23 évben végzett önfeláldozó és odaadó munkájukért.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szintén megköszönte a SZÉNA munkáját, mint fogalmazott, a civil szervet fantasztikus közösségképző erővel bír. Az egyesület egy olyan sűrűn lakott városrészben működik, ahol a tevékenységére igen nagy szükség van. A mai rendezvény és a játszópark-avatás a családokról, a gyerekekről, a fiatalokról szól. Palotavárosban az 1980-as években forráshiány miatt nem tudták létrehozni a közösségi tereket, a zöldterületeket, így a mostani fejlesztéssekkel ezeket pótolja a város.

A SZÉNA Egyesület évről-évre a Szamóca-díjjal ismeri el a legaktívabb önkénteseit, főbb támogatóit és partnereit. A 18 év alatti önkéntesek kategóriában Bögre Anna, míg a hosszútávú önkéntes kategóriában Báles Rita és Fülöp Krisztián kapott díjat. Az egyesület számos önkéntessel dolgozik együtt, akik nem tagjai a szervezetnek, közülük Kerekes Kincső, Látrányi Viktória, Langmár István és  Németh Ádám munkáját ismerték el. Az önkéntes családok kategóriában Horváth Ferencné és családja lett Szamóca-díjas. Az együttműködő partnerek kategóriában díjazott lett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület.

A rendezvény kapcsolódott a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérletéhez is.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.