Több mint 10 és félmillió forint bölcsődei eszközfejlesztésre Székesfehérváron

2019.05.13. 12:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 13. (hétfő) 
A Szeder utcai bölcsiben látogatást tett a polgármester.     Galéria
 
 
 
 
 
 
Négy bölcsődét érint az a nyertes uniós pályázat, melynek köszönhetően több mint 10 és félmillió  költött eszközfejlesztésre Székesfehérvár Önkormányzata. A szedreskerti 7. számú bölcsőde új bútorokat, játékokat, eszközöket kapott. Az intézményben ma látogatást tett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Szigli István és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselőkkel közösen.

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretében pályázott és nyert 10 656 983 forint vissza nem térítendő uniós támogatást négy bölcsőde eszközfejlesztésére. Az újítások célja, hogy a bölcsődéket korszerű, a gyermekek lelki és testi fejlődését segítő eszközökkel, játékokkal lássák el, és javítsák a dolgozók munkakörülményeit, mindennapi munkavégzését.

A fejlesztések a Nyitnikék, a Napraforgó, valamint a 7. és a 8. számú bölcsődét érintették. A beszerzések ütemezetten történtek, február végéig bezárólag az intézmények minden eszközt megkaptak.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Szigli István és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselők látogatást tettek ma a 7. számú bölcsődében, ahol 95 kisgyermek ellátásáról 29 dolgozó gondoskodik nap mint nap. A fejlesztés itt 8 csoportszobát érintett, beszereztek több irodai és csoportszobában található bútort, számos meglévőt felújítottak, emellett kapott az intézmény új játékokat, fejlesztő felszereléseket, egy takarítókocsit, egy takarítóeszköz-tároló szekrényt és egy laptopot is.

„Az eszközök jó helyre kerültek, hiszen a gyermekeinket és az őket gondozó szakemberek munkakörülményeit szolgálják! Öröm, hogy meg tudtuk valósítani a fejlesztéseket, melyek alapvetően emberekről szólnak, legyenek azok nagyon kicsik vagy felnőttek!” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd köszönetét fejezte ki azoknak a szakembereknek, akik lebonyolították az uniós pályázatot.

„A Szeder utcai bölcsődében az elmúlt években folyamatos épület- és udvarfelújítások, játszóeszköz-fejlesztések történtek. Úgy fogalmazhatunk, a mostani eszközbeszerzés a hab a tortán, így a dolgozók megfelelő körülmények között tudnak dolgozni és a gyerekek is jól érzik magukat.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő.

Kertész Gabriella intézményvezető megmutatta a fejlesztéseket és arról beszélt, a nevelőik számára szeretnének egy olyan sarkot kialakítani, ahol nyugodt körülmények között végezhetik az adminisztrációs munkát, ehhez nagy segítséget kaptak a laptop beszerzésével. A dajkák a takarításhoz nagyon sok, vízzel teli vödröt cipelnek, a munkájukat jelentősen megkönnyíti a kézikocsi. Szülői várószoba hiányában szintén segítséget jelent, hogy beszerezhettek négy olyan asztalt és hozzájuk tartozó székeket, ahol a gyerekek hozzátartozói kényelmesen várakozhatnak, akár a gyermekük beszoktatásának ideje alatt is.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.