„Én és a családom”

2019.05.15. 11:53
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 15. (szerda)
Rajzpályázat eredményhirdetés. Galéria
 
 
 
 
 
 
 
 
A család nemzetközi napja alkalmából hirdetett rajzpályázatot óvodások és kisiskolások részére a Székesfehérvári Család és KarrierPONT. A felhívásra 63 alkotás érkezett. A Fehérvári Civilközpontban ma megnyílt kiállításon három kategóriában a legjobb három alkotás díjátadójára is sor került.


A család nemzetközi napja május 15-e. Az ENSZ 1994-ben nyilvánította e napot a család nemzetközi napjává.  A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja. A Székesfehérvári Család és KarrierPONT e nemzetközi naphoz kapcsolódó programsorozatának részeként „Én és a családom” címmel hirdetett rajzpályázatot. Három kategóriában 3-4 éves és 5-6 éves óvodás gyermekek, illetve 7-10 éves alsó tagozatos iskolás gyermekek neveztek egy-egy rajzzal. Mint azt Berdó-Kovács Erika, a karrierpont vezetője elmondta, összesen 63 színes, mozgalmas alkotás érkezett.

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok köszönetet mondott az alkotóknak és a szervezőknek. „Jó látni ezeken a rajzokon, hogy a gyermekek számára mi mindent jelent a család, amely egy társadalomban a legnagyobb értéket képviseli. A hétköznapok, ünnepnapok egy-egy pillanata jelenik meg a képeken: kirándulás, családi ebéd, vagy éppen egy nyaralás.  Mindenki számára bíztató visszajelzés, hogy a gyerekek egy biztonságot jelentő közösségként ábrázolják a családjukat. Ezek az erős közösségek jelentik Székesfehérvár jövőjét is.”

 A köszöntőt követően három kategóriában összesen kilenc díjat adtak át a tehetséges kis művészeknek. A 63 pályaművet az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájából, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodából és a Tulipános Tagóvodájából, a Maroshegyi Óvodából, a Tolnai Utcai Óvodából, valamint a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájából, a Hétvezér, a Vasvári Pál és a Felsővárosi Általános Iskola diákjai küldték be.

A Székesfehérvári Család és KarrierPONT programsorozata május 18-án, szombaton családi nappal zárul. A Fehérvári Civilközpont előtti téren 10 órától tűzoltóautókkal, népi játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, zenével várják a székesfehérvári családokat.

Az átadáson készült fotók letölthetők a Galériából. 
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.