Idén először a Hajtó családé az Amatőr Városi Tekebajnoki cím

2019.05.28. 20:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 28. (kedd)
 
 
 
 
 
Tizenhárom csapat részvételével zajlott a 2018/19-es szezonban az Amatőr Városi Tekebajnokság, amelynek hagyományosan a Köfém tekepálya adott otthont. Az első helyen végül – a többszörös bajnok Marxim Pizzéria és a TTH Csór csapata előtt – a Hajtó család végzett. A csapatok szavazata alapján a bajnokság legjobb női játékosa Magda Lilla lett, míg az urak közül Hajtó Krisztián végzett az élen. A legjobb amatőr serdülő játékosnak Turi Rolandot választották.
 
Közel két évtizedes hagyománya van már Székesfehérváron az Amatőr Városi Tekebajnokságnak, amelynek sok éve a Köfém-pálya ad otthont. Idén tizenhárom csapat huszonnégy fordulón át gurított egymás ellen, míg végül kialakult a szoros végeredmény. A csapatok közül vannak már veteránnak számító indulók, akad csak nőkből álló társaság, de a szezonban Közút_2 néven újoncok is csatlakoztak a bajnoksághoz.
 
Az évadzáró eredményhirdetésen a legjobbak Mészáros Attila alpolgármestertől vehették át a kupáikat. Az alpolgármester elmondta, hogy Székesfehérvár életében az élsportja, az utánpótlás- és a diáksportja mellett ugyanolyan fontos szerepet tölt be a szabadidősportok támogatása, ezért is döntött májusban a Közgyűlés az amatőr teke további támogatásáról. Mint fogalmazott, a sportolóknak már csak két szezont kell várniuk arra, hogy megépüljön a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának területén az új városi sportcsarnok, ahol a tekések is új otthont kapnak majd. Az alpolgármester gratulált a játékosoknak a szezonban nyújtott jó teljesítményükhöz, a nyárra pedig jó pihenést kívánt, hogy aztán újult erővel folytatódhasson szeptemberben a tekeszezon.
 
Az Önkormányzat Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa, Magony Tamás elmondta, hogy a városi Nyitott tornatermek programnak köszönhetően minden pénteken 17 és 20 óra között bárkinek lehetősége van díjmentesen kipróbálnia magát az ügyességi sportban a Köfém tekepályán.
 
A díjkiosztón Kaszás Ottó, a bajnokság főszervezője is köszöntötte a csapatokat. Megköszönte Kovács Gábornak, Tóth Ernőnek és Csehi Sándornak a bajnokság sikeres lebonyolításáért végzett áldozatos munkáját. Elmondta, hogy a bajnokság utolsó fordulói is tartogattak izgalmakat, ugyanis a dobogós helyezések is a végső csatákban alakultak ki. A főszervező gratulált Turi Rolandnak, aki amatőr U14-es kategóriában megnyerte az Országos Bajnokságot, Csóri-Bogár Barbarának, akit Csehi Sándor edzett, és az amatőr U14-es kategóriában szintén első lett, illetve ifj. Sziklási Tibornak, aki igazolt játékosként az U14-esek között győzött.
 
A díjátadón a főszervező minden csapatról mondott egy-egy jó szót, kihirdette, hogy a bajnokságban résztvevők szavazatai alapján a szezon legjobb női játékosa Magda Lilla, míg a legjobb férfi játékos Hajtó Krisztián lett. A legjobb serdülőjátékos díját Turi Roland vihette haza. A 2019/20-as szezon nevezése várhatóan augusztusban indul. A szervezők már tizennégy csapattal terveznek, így még akad kiadó hely a bajnokságban!
 
 
A 2018/19-es bajnokság eredménye:
1.     Hajtó család
2.     TTH Csór
3.     Marxim Pizzéria
4.     Sportkedvelők
5.     Insolidum
6.     Kincsesbánya
7.     Tűzoltók
8.     Köf-al
9.     Retro
10.  Marxim csajok
11.  Volán
12.  Közút_1
13.  Közút_2
 
 
 
Az eredményhirdetésen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.