Kelj fel, jóember és sportolj!

2019.05.29. 01:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 29. (szerda)
Éjfélkor Fehérváron is elkezdődtek a Kihívás napi programok 
 
 
 
 
 
A hagyományokhoz hűen idén is csatlakozott Székesfehérvár a Challenge Day, azaz a Kihívás Napja programjához: ma éjféltől egészen kilenc óráig minden város részvételével bizonyíthatja , sportosan élnek-e lakói. A tematikus nap első programja, az ébresztő éjjeli torna előtt a sportolni vágyókat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.
 
Több mint ötven fős mozogni vágyó csapat gyűlt össze éjfélkor a Csitáry G. Emil Uszoda előtt, hogy együtt ugorjanak fejest a Kihívás Napja programjaiba, és bizonyítsák, hogy idén is Székesfehérvár a legsportosabb város.
 
Az első igazi fejes és áloműző, bemelegítő gimnasztika előtt Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a legelhivatottabbakat. Beszédében kiemelte, nagy öröm, hogy idén is számos oktatási intézmény, munkahely is csatlakozik a Kihívás Napjához, ahol a város valamennyi sportegyesülete vállal majd aktivitást. Az alpolgármester biztatta a város lakosait, hogy bizonyítsák be idén is: Fehérvár a legsportosabb város, amihez nem kell több, mint, hogy ma este 21 óráig 15 percet sportoljanak, és azt regisztrálják.
 
Mészáros Attila gondolatai után Csernus-Lukács Edina aerobik tréner, gyógytornász jó kedvű, zenés bemelegítéssel mozgatta át az éjjeli tornázók végtagjait, hogy mindenki sérülésmentesen folytathassa a mozgást az uszodában vagy a Bregyóban. Az éjszaka folyamán a sportolni vágyók hajnal 5 óráig ingyen léphetnek be az uszodába, ahol a szabadon úszás mellett aquafitnesszel és Príma-tornával várták őket.
 
A nap folyamán lesz például anyukatorna a kismamáknak, de kipróbálható a Nordic Walking sétától a tollaslabdáig számos sportág, például a Nyitott tornatermek akció keretében is. A városszerte elérhető programok pontos listája letölthető ITT!
 
A Kihívás Napja programjaihoz bárki csatlakozhat, aki negyed órát sportol május 29-én, és ezt regisztrálja, majd elküldi 20 óráig a kihivasnapja@masport.hu és a sportiroda07@gmail.com címekre. A Magyar Szabadidősport Szövetség az aznap éjfélig beérkező adatokat összesíti, és kihirdeti, mely városok voltak a legaktívabbak.  

Idén a nemzetközi megmérettetésben a Koszovó melletti Peja településsel sorolták össze Székesfehérvárt.
 
További információért és regisztrálás céljából Magony Tamást, a program koordinátorát lehet keresni a 06 22 537 247 vagy a 06 70 6699 032-es telefonszámon.
 
 
 
Az éjféli megnyitón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.