17 új parkolót alakítanak ki a Horvát István lakótelepen

2019.05.29. 10:47
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 29. (szerda)
A tervek szerint nyár végére készül el a beruházás. Galéria
 
 
 
 

Átadták a munkaterületet ma a Horvát István lakótelepen, így megkezdődhet 17 új parkoló kialakítása. A parkoló bővítése nemcsak az ott élők, hanem a református óvodába érkezők mindennapjait is segíti majd.


A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítanak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt pedig nyolc fát is ültetnek a környéken.

„Egy régóta várt beruházás indul most, amely során – lakossági igényre – 17 új parkolót alakítanak ki az Olajfa Református Óvoda előtt nyár végéig.” – tájékoztatott a munkaterület átadásán Molnár Tamás. A 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet, hogy Székesfehérvár teljes területén, ahol úgy gondolják az ott élők, hogy van olyan terület, amely alkalmas parkolók kialakítására, jelezzék az önkormányzati képviselők felé. Ez a most megvalósuló beruházás is jól példázza ezt. A 17 parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen önkormányzati forrásból valósul meg 15 millió forint értékben, amely magában foglalja a fásítást is, tette hozzá a képviselő.

Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, hogy a parkoló térkő burkolatú lesz, körben kiemelt szegélyeket építenek, és az óvoda mellett az akadálymentes járdakapcsolat is kiépül. A kivitelezés időtartama alatt, amely előreláthatóan egy hónap lesz, a meglévő parkolóban is lesz kisebb forgalomkorlátozás a csapadékcsatorna bekötésének ideje alatt. A jelenlegi parkoló 8-9 autót tud befogadni, amihez mintegy 320 négyzetméteren további 17 helyet lehet kialakítani.

A munkaterület átadásán készült fotók letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.