Közösen lép fel a fogyatékkal élőkért a Corvinus és az EsélyKör

2019.05.30. 11:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. május 30. (csütörtök) 
Egy komplex, sokoldalú szolgáltatási rendszer kialakítása a cél.
 
 
 
 
 
Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A két szervezet már mintegy másfél éve dolgozik együtt azért, hogy Székesfehérváron kialakulhasson egy komplex szolgáltatási rendszer a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek életminőségének javításáért. A most aláírt szerződés tovább erősíti a már élő kapcsolatot, melyhez a BCE a kutatási hátteret, a CICE és az EsélyKör a fogyatékosügyi szervezeti hálózatot biztosítja.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa 2016 óta működik. Fontos célkitűzése, hogy a városba minél inkább beilleszkedve tudja segíteni a polgárok életét. A minőségi felsőoktatáson kívül az egyetem különféle kutatásokat is indított. Ezek egyike egy nyertes pályázati forrásból megvalósuló, több mint egymillió euró értékű alkalmazott kutatás, melynek célja, hogy a közép-dunántúli régió és különösen Székesfehérvár gazdasági fejlődése töretlen maradjon hosszú távon is.

A megvalósítás legfontosabb eszköze az Önkormányzat, a vállalkozások, az egyetem és a civil szervezetek együttes fellépése. A közös cél tehát a hálózati együttműködés. – fogalmazott a aláírás kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Rosta Miklós, a projekt szakmai vezetője, a BCE Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. Arról is beszélt, hogy június 18-án adják át a BCE Székesfehérvári Campusának legújabb épületét, benne egy többfunkciós laboratóriummal. Lesz itt többek között viselkedés-közgazdaságtani részleg, fókuszcsoportos laboratórium tükörfallal és arcfelismerő kamerákkal, valamint kommunikációs laboratórium. A részleget az EsélyKörhöz tartozó szervezetek is használhatják majd.

A három éve megalakult, a fogyatékosügyi szervezetek tömörítő EsélyKör az esélyegyenlőséget, a foglalkoztatást és az akadálymentesítést állítja működésének középpontjába. Ennek mentén már kialakult az együttműködés Székesfehérvár Önkormányzatával. Az egyetemi kutatómunka és a Corvinusszal való közös fellépés hozzájárul egy komplex szolgáltatói rendszer létrehozásához, ami képes nagyobb társadalmi hatás elérésére, változások generálására az esélyegyenlőség és az elfogadás terén. Olyan szolgáltatásokat terveznek elindítani, amelyek érintik a rekreációt, a foglalkoztatást, és könnyebbé teszik a családok mindennapi életét. Az egyetem ehhez rengeteg segítséget, információt tud adni – mondta Farnady Judit, a CICE elnöke.

Mészáros Attila alpolgármester hozzátette, megtiszteltetés, hogy a Corvinus Egyetem csaknem négy éve van jelen Székesfehérváron, ami komoly lehetőségeket biztosít a város számára. A klasszikus, magas szintű oktatáson túl fontos, hogy az egyetem minél nagyobb beágyazottságot teremtsen meg. Az EsélyKör szintén fontos munkát végez. Örvendetes, hogy a fogyatékosokat támogató gyakorlat mellé tudományos tapasztalat is járul.

Az együttműködési megállapodást Rosta Miklós és Farnady Judit látták el kézjegyükkel.


 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.